|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R45 1,6 16v] Wałki rozrządu?
Krzysztof77 - Czw Lis 26, 2009 17:35 Temat postu: [R45 1,6 16v] Wałki rozrządu? Witam wszystkich
Mam [R45] od jakiegoś miesiąca , kupiłem go z uszkodzona uszczelką pod głowicą ,ale nie o to chodzi .Mianowicie czy jest jakaś różnica między wałkami czy ssący i wydechowy ma jakieś oznaczenia ten roverek właściwie należy do Teścia i ma mały problem z tym pomieszał to przy składaniu a właściwie oznaczenia mazaka się zmazały zdarza się. I teraz nie jest pewny czy są na swoim miejscu .Ma tam tylko takie oznaczanie "5B' i "5A" czy ma to jakieś znaczenie? i oczywiście nr ser.
[Roverek 45 z 2004 roku i 1,6 16V, 109KM].
Z góry dziękuję za pomoc jak coś źle opisałem to przepraszam,,aa szukałem ale widocznie nie dość dobrze bo nie sądzę że takiego tematu nie było na forum.
Krzysztof
sTERYD - Czw Lis 26, 2009 18:02
w Twoim przypadku wałki są takie same, tylko koła na nich są założone inaczej... każde koło ma dwa miejsca na taki okrągły kołek ustalający, jedno oznaczone in, a drugie ex. in jest do osadzenia koła na wałku ssącym, a ex na wydechowym
Krzysztof77 - Czw Lis 26, 2009 22:08
Dziękuję za odpowiedz zaraz to sprawdzę i napiszę co i jak po wymianie uszczelki.
truten23 - Pią Lis 27, 2009 10:45
Jest dokładnie tak jak sTERYD napisł.
|
|