|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - oklejenie auta reklamą
darius_Er - Sob Lis 28, 2009 09:36 Temat postu: oklejenie auta reklamą Witam !
Zastanawiam sie , czy warto okleić auto reklama swoich usług. Nie jest to tak strasznie drogie /od 100 zł, zależy od powierzchni/ ale boję się, ze chcąc auto sprzedać za 2-4 lata okaże się, że w miejscu po odklejonych nalepach lakier jest jaśniejszy niż na pozostałych częściach auta.
chodzi o coś takiego, ale znacznie mniejszego:
Ma ktoś z was doświadczenie w tym temacie ?
staf - Sob Lis 28, 2009 09:50
darius_Er, Mieliśmy oklejony samochód służbowy (ciemny granat). Po około trzech latach część napisów gdzieś sie naderwała, porysowała i dlatego postanowiliśmy usunąc ją całkowicie. Ku naszemu zdziwieniu zostały jaśniejsze slady jak cholera. Do dziś tak jeżdzimy. Nie wiem, jak jest przy innym kolorze karoserii.
Mayson - Sob Lis 28, 2009 10:07
Mój niegdysiejszy służbowy samochód też miał wyraźnie "lepszy" lakier pod naklejkami i było widać jak cholera... Tutaj chyba kolor nie ma znaczenia. Pytanie - czemu ten temat jest w dziale "tuning wizualny"?
darius_Er - Sob Lis 28, 2009 10:07
Ja mam srebrny kolor auta, myslalem o bokach - drzwi i tyle. Ale chyba tylko wykleje przednia szybe na górze adresem www, i tylnią szybę, bo jednak szkoda bedzie malować stare auto w przyszłości...
SeevS - Sob Lis 28, 2009 10:07
staf napisał/a: | darius_Er, Mieliśmy oklejony samochód służbowy (ciemny granat). Po około trzech latach część napisów gdzieś sie naderwała, porysowała i dlatego postanowiliśmy usunąc ją całkowicie. Ku naszemu zdziwieniu zostały jaśniejsze slady jak cholera. Do dziś tak jeżdzimy. Nie wiem, jak jest przy innym kolorze karoserii. |
staf
Trzeba wypolerować auto. Ceny wahają się od 150-250zł u mnie w Poznaniu (zależy od specjalisty), śladu po takim zabiegu nie będzie.
Ja miałem firmowego Vito, który w rogu miał naklejkę wielkość ok. 30x30cm. Odkleiłem ją i zobaczyłem że jest inny odcień auta, wziąłem pastę polerskę tempo kawałek szmatki i było po kłopocie przy dużej ilości pewnie będzie musiał zrobić to już specjalista dodatkowy plus że auto będzie się lepiej po takim zabiegu prezentować.
staf - Sob Lis 28, 2009 10:25
SeevS napisał/a: | staf napisał/a: | darius_Er, Mieliśmy oklejony samochód służbowy (ciemny granat). Po około trzech latach część napisów gdzieś sie naderwała, porysowała i dlatego postanowiliśmy usunąc ją całkowicie. Ku naszemu zdziwieniu zostały jaśniejsze slady jak cholera. Do dziś tak jeżdzimy. Nie wiem, jak jest przy innym kolorze karoserii. |
staf
Trzeba wypolerować auto. Ceny wahają się od 150-250zł u mnie w Poznaniu (zależy od specjalisty), śladu po takim zabiegu nie będzie.
Ja miałem firmowego Vito, który w rogu miał naklejkę wielkość ok. 30x30cm. Odkleiłem ją i zobaczyłem że jest inny odcień auta, wziąłem pastę polerskę tempo kawałek szmatki i było po kłopocie przy dużej ilości pewnie będzie musiał zrobić to już specjalista dodatkowy plus że auto będzie się lepiej po takim zabiegu prezentować. |
Przypadkowo przeczytany temat sprowokował mnie do ponownego działania
W poniedziałek kupie TEMPO i "młody" tym sie zajmie.
darius_Er - Sob Lis 28, 2009 10:55
No racja, ale chyba zostane przy oklejeniu przendiej szyby w gornej czesci - tylko adresem www, i tylnej szyby, reszte pozostawię.
Fanie by było wrzucić aloki, bo "jak cie widza, tak cie pisza" jak sie to mowi. No a aloki znacznie poprawiają wygląd auta.
|
|