|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Problem z podłączeniem elektrycznego fotela kierowcy
Kouek - Pon Lis 30, 2009 18:47 Temat postu: [R75] Problem z podłączeniem elektrycznego fotela kierowcy Witam wszystkich
Proszę o pomoc, mam problem z podłączeniem foteli elektrycznych a konkretnie fotela kierowcy bo pasazera już podłączyłem. gdy podłączam + i - z akumulatora do plusa i minusa w fotelu nic się nie dzieje (podobna sytuacja była w fot. pasazera ale obeszłem taką żułtą kostkę i hula) w fotelu kierowcy nie ma żułtej kostki tylko jest jakiś elektroniczny przekaźnik którego nie bardzo da się obejść. Czy ktoś zna jakiś prosty sposób na podłączenie tego lub posiada jakiś schermat podłączenia foteli.
Pozdrawiam
dukat11 - Wto Gru 01, 2009 22:12
Schematy siedzeń:
RAVE http://forum.roverki.eu/v...p=501893#501893
Kouek - Nie Gru 06, 2009 23:02
Wielkie dzięki za schematy tylko na pierwszy rzut oka to troche motka bedzie, nie wiem czy dam rade.
ale bede walczył hehe
dzieki pozdrawiam
[ Dodano: Nie Gru 06, 2009 23:02 ]
Podpiąłem wkońcu ten fotel
dzięki schematom od dukat11, jeszcze raz wielkie dzięki!!!
Tylko mam problem
Silniczek od "przód-tył" chodzi tylko przez jakieś 2 sekundy i stop, trzeba jeszcze raz nacisnąć i tak wkółko macieju reszta silniczków (góra-dół i oparcie) chodzą ok.
Pamięć natomiast też chodzi dobrze oprócz silniczków przód-tył z tym że trzeba przytrzymać przycisk a nie tylko raz nacisnąć
Czy ktoś zna może jakieś rozwiązanie tej sytuacji?! zaznaczam że instalację zrobiłem nie podłączając się pod komputer auta.
|
|