Zobacz temat - [R200 Coupe/Cabrio MKII] Grill.

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - [R200 Coupe/Cabrio MKII] Grill.

f1x - Wto Gru 01, 2009 20:23
Temat postu: [R200 Coupe/Cabrio MKII] Grill.
Witam,
ostatnio naszło mnie troszkę na stopniowy 'tuning' mojego Roverka. Kupiłem siatkę aluminiową, żeby zastąpić starą blachę w zderzaku, która jest troche wysłużona i psuje wizerunek autka. Dostałem bardzo duży arkusz i pomyślałem, że może udałoby się ją włożyć też do grilla? Zamówiłem właśnie nowy grill do swojego Cabrio i na nim będę pracował.

Na YouTube znalazlem filmik http://www.youtube.com/watch?v=6yX6HzTfHzg . Czy z oryginalnego grilla da rade uzyskac taki efekt? Wydaje mi sie, ze przede wszystkim nalezaloby wyciąć wnętrze grilla. W jaki sposob najlepiej to zrobic?

Markzo - Wto Gru 01, 2009 20:26

Złapiesz zonka jak zdejmiesz grill :) bo połowa jego wysokości to blacha maski, więc wywalając żeberka grilla (tak jak w okrągłej 200) odsłonisz maske...
f1x - Wto Gru 01, 2009 20:31

Ale na filmiku koles chyba zrobil mod na podstawie oryginalnego grilla ;) ? Tam to wyglada calkiem kozacko ;p . Zawsze mozna sprobowac nadmiar maski czyms czarnym ladnie okleic ;) ?
Markzo - Wto Gru 01, 2009 20:34

mówie co wiem, bo filmik nie działa :D
Pływak - Wto Gru 01, 2009 21:40

Działać działa koleś wywalił, żeberka wyciął środkową część ze znaczkiem zostawił tylko ramkę, która pomalował pod kolor nadwozia wkleił siatexa i mod gotowy :lol:
f1x - Sro Gru 02, 2009 16:35

Pływak napisał/a:
Działać działa koleś wywalił, żeberka wyciął środkową część ze znaczkiem zostawił tylko ramkę, która pomalował pod kolor nadwozia wkleił siatexa i mod gotowy :lol:

Ale przyznasz, ze calkiem fajnie to wyglada :) ? Dla mnie autko zrobilo sie jakby dluzsze.

A czym najlepiej byloby ten srodek wyciac :) ?

Matius - Sro Gru 02, 2009 23:30

f1x napisał/a:
A czym najlepiej byloby ten srodek wyciac :) ?

znasz coś takiego jak szlifierka?

rodi_ - Czw Gru 03, 2009 01:09

Najprosciej to kupic gotowy , tylko nie nalezy do tanich. W UK jest gosc z forum ktory robi takie przerobki sporo taniej. I maluje odrazu pod kolor :ok:
f1x - Czw Gru 03, 2009 18:20

rodi_ napisał/a:
Najprosciej to kupic gotowy , tylko nie nalezy do tanich. W UK jest gosc z forum ktory robi takie przerobki sporo taniej. I maluje odrazu pod kolor :ok:

A czy moglbys dac do niego jakis kontakt tutaj w temacie lub na PW. Ile mniej-wiecej taki grill moglby kosztowac razem z malowaniem?

Matius - Czw Gru 03, 2009 19:36

szlifierka szpachla i poszedł nie daj się oskubać z kasy :) przecież to nie jest takie trudne i skomplikowane ludzie nie przesadzajcie :)
f1x - Czw Gru 03, 2009 20:24

Matius napisał/a:
szlifierka szpachla i poszedł nie daj się oskubać z kasy :) przecież to nie jest takie trudne i skomplikowane ludzie nie przesadzajcie :)

Nie no, sprawa oczywista, ze sprobuje samemu ;p . Kupilem specjalnie drugiego grilla na alledrogo, zeby sie pobawic ;) . Szlifierki nie mam, ale kupie w poniedzialek w Castoramie komplet pilnikow, brzeszczotow i papier scierny ;p .

Ile lakiernik moze chciec za pomalowanie takiego elementu ;) ? Ze stowke skasuje ;p ?

Matius - Czw Gru 03, 2009 20:43

f1x napisał/a:
Ze stowke skasuje ;p ?
osobiście nie mam pojęcia... sam będę musiał się kiedyś wybrać do lakiernika to się dopiero dowiem :) ale 100zł to chyba za dużo... jak za cały zderzak biorą po ok 300zł to za sam grill wydaje mi się że z 50zł ale powtarzam wydaje mi się. Pomalować to najmniejszy problem pomaluje piwo wypijecie i już po tym czasie można montować :)
Pływak - Czw Gru 03, 2009 22:29

f1x napisał/a:

Ale przyznasz, ze calkiem fajnie to wyglada :) ?

Niestety nie przyznam dla mnie wyglada fatalnie.

Cytat:
Dla mnie autko zrobilo sie jakby dluzsze.

Taa i to przez ten grill :lol: Obniż auto załóż dokładkę to też się będzie wydawało dłuższe...

Dk-san - Czw Gru 03, 2009 23:10

fajny efekt modyfikowany grill a z dokladkami bym sie wstrzymal gleba czemu nie :P i przeciema :D
f1x - Pią Gru 04, 2009 19:07

Pływak napisał/a:
f1x napisał/a:

Ale przyznasz, ze calkiem fajnie to wyglada :) ?

Niestety nie przyznam dla mnie wyglada fatalnie.

Cytat:
Dla mnie autko zrobilo sie jakby dluzsze.

Taa i to przez ten grill :lol: Obniż auto załóż dokładkę to też się będzie wydawało dłuższe...

Po prostu subiektywne wrazenie. Dlaczego odrazu kpisz?

Pływak - Pią Gru 04, 2009 23:32

f1x napisał/a:

Jeśli dla Ciebie zmiana żeberek na siatkę w grillu sprawia, ze auto wydaje się dłuższe nie wnikam masz prawo tak uważać nie zdziw się tylko, ze jak zamontujesz u siebie siatexa nie będzie takiego efektu...

f1x - Sob Gru 05, 2009 16:31

Pływak napisał/a:
f1x napisał/a:

Jeśli dla Ciebie zmiana żeberek na siatkę w grillu sprawia, ze auto wydaje się dłuższe nie wnikam masz prawo tak uważać nie zdziw się tylko, ze jak zamontujesz u siebie siatexa nie będzie takiego efektu...

Jasne, ze mam prawo tak uwazac ;) . Mi chodzi tylko konkretnie o filmik z YouTube. Nie mowie wcale, ze moje auto po zalozeniu takiego grilla bedzie sprawialo wrazenia dluzszego czy nawet szerszego. W ogole nie wiem jakie bedzie sprawialo wrazenie, dlatego kupilem drugi grill na wypadek, gdy zmodyfikowany nie przypadnie mi do gustu. Wiec nie rozumiem Twojej wynioslosci.