|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - [R200 Coupe/Cabrio MKII] Grill.
f1x - Wto Gru 01, 2009 20:23 Temat postu: [R200 Coupe/Cabrio MKII] Grill. Witam,
ostatnio naszło mnie troszkę na stopniowy 'tuning' mojego Roverka. Kupiłem siatkę aluminiową, żeby zastąpić starą blachę w zderzaku, która jest troche wysłużona i psuje wizerunek autka. Dostałem bardzo duży arkusz i pomyślałem, że może udałoby się ją włożyć też do grilla? Zamówiłem właśnie nowy grill do swojego Cabrio i na nim będę pracował.
Na YouTube znalazlem filmik http://www.youtube.com/watch?v=6yX6HzTfHzg . Czy z oryginalnego grilla da rade uzyskac taki efekt? Wydaje mi sie, ze przede wszystkim nalezaloby wyciąć wnętrze grilla. W jaki sposob najlepiej to zrobic?
Markzo - Wto Gru 01, 2009 20:26
Złapiesz zonka jak zdejmiesz grill bo połowa jego wysokości to blacha maski, więc wywalając żeberka grilla (tak jak w okrągłej 200) odsłonisz maske...
f1x - Wto Gru 01, 2009 20:31
Ale na filmiku koles chyba zrobil mod na podstawie oryginalnego grilla ? Tam to wyglada calkiem kozacko . Zawsze mozna sprobowac nadmiar maski czyms czarnym ladnie okleic ?
Markzo - Wto Gru 01, 2009 20:34
mówie co wiem, bo filmik nie działa
Pływak - Wto Gru 01, 2009 21:40
Działać działa koleś wywalił, żeberka wyciął środkową część ze znaczkiem zostawił tylko ramkę, która pomalował pod kolor nadwozia wkleił siatexa i mod gotowy
f1x - Sro Gru 02, 2009 16:35
Pływak napisał/a: | Działać działa koleś wywalił, żeberka wyciął środkową część ze znaczkiem zostawił tylko ramkę, która pomalował pod kolor nadwozia wkleił siatexa i mod gotowy |
Ale przyznasz, ze calkiem fajnie to wyglada ? Dla mnie autko zrobilo sie jakby dluzsze.
A czym najlepiej byloby ten srodek wyciac ?
Matius - Sro Gru 02, 2009 23:30
f1x napisał/a: | A czym najlepiej byloby ten srodek wyciac ? |
znasz coś takiego jak szlifierka?
rodi_ - Czw Gru 03, 2009 01:09
Najprosciej to kupic gotowy , tylko nie nalezy do tanich. W UK jest gosc z forum ktory robi takie przerobki sporo taniej. I maluje odrazu pod kolor
f1x - Czw Gru 03, 2009 18:20
rodi_ napisał/a: | Najprosciej to kupic gotowy , tylko nie nalezy do tanich. W UK jest gosc z forum ktory robi takie przerobki sporo taniej. I maluje odrazu pod kolor |
A czy moglbys dac do niego jakis kontakt tutaj w temacie lub na PW. Ile mniej-wiecej taki grill moglby kosztowac razem z malowaniem?
Matius - Czw Gru 03, 2009 19:36
szlifierka szpachla i poszedł nie daj się oskubać z kasy przecież to nie jest takie trudne i skomplikowane ludzie nie przesadzajcie
f1x - Czw Gru 03, 2009 20:24
Matius napisał/a: | szlifierka szpachla i poszedł nie daj się oskubać z kasy przecież to nie jest takie trudne i skomplikowane ludzie nie przesadzajcie |
Nie no, sprawa oczywista, ze sprobuje samemu . Kupilem specjalnie drugiego grilla na alledrogo, zeby sie pobawic . Szlifierki nie mam, ale kupie w poniedzialek w Castoramie komplet pilnikow, brzeszczotow i papier scierny .
Ile lakiernik moze chciec za pomalowanie takiego elementu ? Ze stowke skasuje ?
Matius - Czw Gru 03, 2009 20:43
f1x napisał/a: | Ze stowke skasuje ? | osobiście nie mam pojęcia... sam będę musiał się kiedyś wybrać do lakiernika to się dopiero dowiem ale 100zł to chyba za dużo... jak za cały zderzak biorą po ok 300zł to za sam grill wydaje mi się że z 50zł ale powtarzam wydaje mi się. Pomalować to najmniejszy problem pomaluje piwo wypijecie i już po tym czasie można montować
Pływak - Czw Gru 03, 2009 22:29
f1x napisał/a: |
Ale przyznasz, ze calkiem fajnie to wyglada ?
|
Niestety nie przyznam dla mnie wyglada fatalnie.
Cytat: | Dla mnie autko zrobilo sie jakby dluzsze. |
Taa i to przez ten grill Obniż auto załóż dokładkę to też się będzie wydawało dłuższe...
Dk-san - Czw Gru 03, 2009 23:10
fajny efekt modyfikowany grill a z dokladkami bym sie wstrzymal gleba czemu nie i przeciema
f1x - Pią Gru 04, 2009 19:07
Pływak napisał/a: | f1x napisał/a: |
Ale przyznasz, ze calkiem fajnie to wyglada ?
|
Niestety nie przyznam dla mnie wyglada fatalnie.
Cytat: | Dla mnie autko zrobilo sie jakby dluzsze. |
Taa i to przez ten grill Obniż auto załóż dokładkę to też się będzie wydawało dłuższe... |
Po prostu subiektywne wrazenie. Dlaczego odrazu kpisz?
Pływak - Pią Gru 04, 2009 23:32
f1x napisał/a: |
Po prostu subiektywne wrazenie. Dlaczego odrazu kpisz? |
Jeśli dla Ciebie zmiana żeberek na siatkę w grillu sprawia, ze auto wydaje się dłuższe nie wnikam masz prawo tak uważać nie zdziw się tylko, ze jak zamontujesz u siebie siatexa nie będzie takiego efektu...
f1x - Sob Gru 05, 2009 16:31
Pływak napisał/a: | f1x napisał/a: |
Po prostu subiektywne wrazenie. Dlaczego odrazu kpisz? |
Jeśli dla Ciebie zmiana żeberek na siatkę w grillu sprawia, ze auto wydaje się dłuższe nie wnikam masz prawo tak uważać nie zdziw się tylko, ze jak zamontujesz u siebie siatexa nie będzie takiego efektu... |
Jasne, ze mam prawo tak uwazac . Mi chodzi tylko konkretnie o filmik z YouTube. Nie mowie wcale, ze moje auto po zalozeniu takiego grilla bedzie sprawialo wrazenia dluzszego czy nawet szerszego. W ogole nie wiem jakie bedzie sprawialo wrazenie, dlatego kupilem drugi grill na wypadek, gdy zmodyfikowany nie przypadnie mi do gustu. Wiec nie rozumiem Twojej wynioslosci.
|
|