|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [R all] Kamery w samochodzie
funfel - Sob Gru 05, 2009 21:23 Temat postu: [R all] Kamery w samochodzie Witam.. czy jest mozliwosc zainstalowania kamer w samochodzie ktore nagrywają obraz na jakis nośnik danych ? bez komputera.. bezposrednio zeby zapis szedl na dysk, jedyne co mi przychodzi do glowy to laptop w samochodzie i do niego podlaczone kamerki, ale to troche za drogo.
matlacz - Sob Gru 05, 2009 22:06
Proszę:
http://www.allegro.pl/ite...s_karta_sd.html
http://www.allegro.pl/ite...40x480_4gb.html
witgut - Sob Gru 05, 2009 22:07
świetne rozwiązanie z tym laptopem. Ukradną Ci samochód i laptopa
funfel - Sob Gru 05, 2009 22:14
Tak Tak 450zł taniej wyjdzie uzywany laptop + kamera internetowa. Faktycznie tak kombinuje i chyba najlepsze rozwiązanie do takie jak napisalem. Pytam bo dzisiaj szczeniak sie glupio pod blokiem odezwal i chcialem mu nogi z dupy powyrywac.. i teraz gnojek maly moze sie czepić auta.. a udowodnic wtedy kto co zrobil w nocy jest raczej malo prawdopodobne. Dlatego pomyslalem ze kupie starego lapciaka plus pare kamerek
[ Dodano: Sob Gru 05, 2009 22:14 ]
witgut napisał/a: | Ukradną Ci samochód i laptopa |
Kradziez wiadomo, ale mi chodzi o jakies zarysowania, uzedenia inncyh pojazdow.. jak ostatnio ide do samochodu a tam zderzak zarysowany i lampa pęknięta
azer - Nie Gru 06, 2009 01:37
całkiem niedawno był podobny pomysł w hydeparku
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=48277
jak to pierwszy raz przeczytałem to trochę się zdziwiłem skąd ludzie mają takie pomysły
staf - Nie Gru 06, 2009 08:19
witgut napisał/a: | świetne rozwiązanie z tym laptopem. Ukradną Ci samochód i laptopa |
Tym bardziej że to złodziej nas pilnuje, a nie my złodzieja. No ale cóż, sam jestem ciekaw jak taki monitoring by sie sprawywał
Holender - Pią Gru 18, 2009 13:59
staf napisał/a: | witgut napisał/a: | świetne rozwiązanie z tym laptopem. Ukradną Ci samochód i laptopa |
Tym bardziej że to złodziej nas pilnuje, a nie my złodzieja. No ale cóż, sam jestem ciekaw jak taki monitoring by sie sprawywał |
Monitoring sprawdza się (lub nie) raczej na strzeżonych parkingach fajnie gdyby takie kamerki działały na odległość (podejrzewam dość znaczną), to znaczy zapis z nich drogą bezprzewodową na dysku ale nie gdzieś w aucie, ale domu na kompie...
Poza tym mam nadzieję że Roverków nadal nikt nie kradnie masowo w Polsce (mogę się jednak mylić z racji że dopiero przyjechałem do Kraju i witam wszystkich świątecznie )
Perez - Pią Gru 18, 2009 14:08
Tu nie chodzi o kradziez auta, tylko o niszczenie. Mysle, ze niewidoczne kamery moga wiele pomoc, bo przeciez nikt o nich nie bedzie wiedzial, a kamery beda nagrywaly skubancow.
Wlasnie chcialem wkleic link do mojego tematu z Hydeparku. Generalnie teraz mysle nad tym latopem, bo to nie glupi pomysl, tylko lapek polyka troche pradu i jak ta kwestie rozwiazac, zeby rano zapalic.
Holender - Pią Gru 18, 2009 17:53
Perez napisał/a: | ... tylko lapek polyka troche pradu i jak ta kwestie rozwiazac, zeby rano zapalic. |
Odrębny akumulatorek w bagażniku lub zmieniane codziennie accu od laptoka, tylko nie wiem jak przy tych mrozach?
A co do uszkodzeń to mniej mnie martwią chłoptasie pod blokiem, bardziej zaś współparkujący pod marketami - mam już kilka rysek tu i ówdzie i jestem pewny że sam o nic nie zahaczyłem, zwłaszcza drzwiami...
apples - Pią Gru 18, 2009 18:17
Kamery sterowane radiowo. Kompa masz w domu, a kamery w samochodzie.
http://www.napad.pl/katal...dukty&iKatId=69
Musisz zobaczyć tylko ile faktycznie czasu pociągnie kamerka z jakiegoś aku. Możesz popatrzeć też za małym a dobrym UPS do bagażnika.
[ Dodano: Pią Gru 18, 2009 18:17 ]
Najdroższa jest kamera i zasilanie.
hvil - Pią Gru 18, 2009 20:20
a niemyslelscie o kamerce parkowania?:-) probował ktoś montować? ja tak myslalem zeby w blendzie pomiedzy oswietleniem tablicy umiescic:-) czy może rzesza znawców roverka mogłaby mi lepsze miejsce doradzic?:-)
funfel - Pią Gru 18, 2009 21:06
mialem przeczucie z ta kamerą, wczoraj ukradli mi antene od CB kamery niestety nie mialem... tylko w zimie taka kamera chyba sie nie przyda bo szyby sa zasnieżone
Remigiusz - Pią Gru 18, 2009 22:15
funfel, Bo kto zostawia antenę od CB Ja swoja Ml-ke chowam nawet jak idę na 2min. do sklepu.
dziwią mnie tacy ludzie co stoją np przed Tesco i co drugi zostawia antenę na dachu. Ze się nikt nie boi
Aha jest alaram do anten dla CB-Radia:
Ja znam tylko T-Eye ADR 3000 jako kamere do auta
funfel - Pią Gru 18, 2009 23:13
wiem, glupota.. ale myslalem z w dzien spod bloku mi nikt nie gwizdnie..
|
|