|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [r416 96r] Luźna linka gazu
Kot - Sob Gru 05, 2009 23:11 Temat postu: [r416 96r] Luźna linka gazu Witam. mam taki problem... po wymianie uszczelki kolektora dolotowego poluzowala m i sie linka gazu i przy dodaniu gazy na max przepustnica nie do konca mi sie otwiera...probowalem kreciclinka tam gdzie jest ta niby regulacja ale linka kreci sie z pancerzem i spowrotem mi sie cofa, moze ma ktos jakis inny patent
azer - Nie Gru 06, 2009 01:31 Temat postu: Re: [r416 96r] Luźna linka gazu
Kot napisał/a: | moze ma ktos jakis inny patent | tak poszukać trochę na forum. dlaczego inni mają to robić za Ciebie?
linka ma samoregulator, trzeba ostro poszarpac za linkę w komorze silnika tam gdzie wychodzi z grodzi. Może wystarczy.
sTERYD - Nie Gru 06, 2009 02:00
azer, to nie ta linka
przy przepustnicy linka ma taką plastikową czworokątna nakrętkę na pancerzu, i to tam wypadałoby podciągnąć
azer - Nie Gru 06, 2009 02:07
fakt. Trochę się zdenerwowałem kilkukrotnym pytaniem o to samo i widocznie mi się pomieszało coś w głowie. Dzięki za korektę
Trochę późno już
Kot - Nie Gru 06, 2009 11:17
sTERYD, tak ale on mi sie z powrotem cofa... bedzie trzeba chyba pancerz cały poluzowac zeby delikatnie sie krecil
sTERYD - Nie Gru 06, 2009 11:28
cofa się, w sensie, że odkręca sie spowrotem, czy przesuwa sie po tym niby gwincie?
nie jestem pewny, ale może tam też być takie metalowe zabezpieczenie, żeby ta nakrętka się nie przesuwała... musiałbym zejść zobaczyć...
darek_wp - Nie Gru 06, 2009 11:40
Kot nie kręć pancerzem linki tylko wysuń z zaczepu tę nakrętkę w którą wchodzi gwint pancerza i ją odpowiednio przesuń obracając a jak będzie wyregulowana wsuń na miejsce.
Kot - Nie Gru 06, 2009 13:33
Ok dzieki Panowie, jutro sie pobawie
|
|