Zobacz temat - [R75] Gdzie znajduje się sensor poduszek bocznych?

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 75, MG ZT - [R75] Gdzie znajduje się sensor poduszek bocznych?

artur_dziadosz - Wto Gru 08, 2009 09:00
Temat postu: [R75] Gdzie znajduje się sensor poduszek bocznych?
Witam wszystkich!
Mam kolejne pytanie do znawców tematu: "Gdzie znajduje się w/w sensor i jak go wymienić :?: "
Pozdrawiam

PHJOWI - Wto Gru 08, 2009 11:29

czujnik uderzeń bocznych znajduję się pod dywanem , w tym celu musisz wywalić siedzenie odkręcić dolne mocowanie pasa i zwalić plastik z słupka . Sam czujnik jest na torx
cyklonst - Wto Gru 08, 2009 23:08

ja w tej chwili mam wykładzinę wyjętą bo ją suszę i mam sensory na wierzchu. jak chcesz to mogę fotki zrobić i ci podesłac.
artur_dziadosz - Sro Gru 09, 2009 14:04

Jak możesz to prześlij te fotki bo szukałem i nie mogę znależć tego sensora..
SeniorA - Czw Gru 10, 2009 17:02

sensory są dwa, dla każdej strony jeden, pod wykładziną pod przednimi fotelami przykręcone każdy dwoma śrubami na torx, do powierzchni wzmocnień poprzecznych, w linii podpórki/schowka między siedzeniami.Są oznaczone napisem SRS. Przed odpięciem, trzeba rozłączyć 10 minut wcześniej aku, zgodnie z instrukcją odpinania baterii.
staf - Czw Gru 10, 2009 17:27

SeniorA, A czy te sensory mają cos wspólnego z paleniem się kontrolki poduszki? Pytam bo czasem zapala się u mnie i na kompie wyszło ze winna jest własnie boczna.
SeniorA - Czw Gru 10, 2009 17:51

staf napisał/a:
A czy te sensory mają cos wspólnego z paleniem się kontrolki poduszk
tak , bo są w systemie diagnostycznym układu , który przez cztery sekundy diagnozuje układ SRS po włączeniu zapłonu ( świeci się wtedy kontrolka poduszek ) i jak jest OK gaśnie kontrolka.
staf - Czw Gru 10, 2009 17:58

Dzięki. SeniorA, W ziazku z tym ....ja też do nich musze zajrzeć.
cyklonst - Pią Gru 11, 2009 00:13

artur_dziadosz, wysłałem ci fotki na pw bo nie wiem jak na forum wrzucić :evil:
kasjopea - Pią Gru 11, 2009 00:14

cyklonst, musisz nacisnąć pogląd na dole pod szybką odpowiedzią i wtedy na samym dole strony jest miejsce na załączniki :cool:
cyklonst - Pią Gru 11, 2009 11:49

dzięki kasjopeja.no to próbujemy!!

[ Dodano: Pią Gru 11, 2009 11:49 ]
sukces