|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.4 98r] problem z elektryka
siejson - Wto Gru 08, 2009 13:55 Temat postu: [R200 1.4 98r] problem z elektryka Wittam mam ttakowy problem.otoz wczoraj chyba zle podpialem swoj akumulator tzn pomylilem klemy...i samochod nie chce odpalic nei dziala centralny swieca wszelkie kontrolki a zaplon nie dziala .... otworzylem skrzynke z bezpiecznikami no i wszystkie sa dobra poza tym najwiekszym 80A przynajmniej tak mi sie wydaje na plytce jest przerwa tylko nie wiem za bardzo czy ona byla juz od nowosci czy to przez to ze sie spalil tak jest to w zwyklych bezpiecznikach.chcialbym sie upewnic przed wymiana czy to akurat ta czesc poniewaz koszt tego bezpeicznikaa nie jest maly;/
jezeli to ta czesc to zwracam sie z pytaniem czy moze ktos ma do odpsrzedania taki bezpiecznik??/
darek_wp - Wto Gru 08, 2009 14:15
Na płytce bezpiecznika nie powinno być przerwy - jeśli jest przerwa to bezpiecznik jest uszkodzony. A koszt znowu nie taki duży - w okolicach 5 PLN.
leszczu - Wto Gru 08, 2009 14:22
ale chodzi ci o skrzynkę z bezpiecznikami pod maską silnika czy o bezpieczniki w środku samochodu
siejson - Wto Gru 08, 2009 14:29
tak chodzi mi o skrzynke pod maska i tam jest bezpiecznik 80A w czarnej obudowiei w sumie to nie kosztuje on 5 zl bo jak sie dowiadywalem dzisiaj w sklepie z czesciami do rovera to powiedzieli mi ok 60 zl za taki bezpiecznik wiec wole sie upewnic czy to to sie popsulo czy moze jest jakas inna usterka:)
darek_wp - Wto Gru 08, 2009 18:04
siejson nie pytaj do rover-a tylko pytaj bezpiecznik 80A to nie przepłacisz a bezpiecznik i tak będzie spełniał swoją rolę. Jedyne na co musisz zwrócić uwagę to rozstaw śrubek.
|
|