Zobacz temat - [R200 1.4 98r] problem z elektryka

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.4 98r] problem z elektryka

siejson - Wto Gru 08, 2009 13:55
Temat postu: [R200 1.4 98r] problem z elektryka
Wittam mam ttakowy problem.otoz wczoraj chyba zle podpialem swoj akumulator tzn pomylilem klemy...i samochod nie chce odpalic nei dziala centralny swieca wszelkie kontrolki a zaplon nie dziala .... otworzylem skrzynke z bezpiecznikami no i wszystkie sa dobra poza tym najwiekszym 80A przynajmniej tak mi sie wydaje :) na plytce jest przerwa tylko nie wiem za bardzo czy ona byla juz od nowosci czy to przez to ze sie spalil tak jest to w zwyklych bezpiecznikach.chcialbym sie upewnic przed wymiana czy to akurat ta czesc poniewaz koszt tego bezpeicznikaa nie jest maly;/
jezeli to ta czesc to zwracam sie z pytaniem czy moze ktos ma do odpsrzedania taki bezpiecznik??/

darek_wp - Wto Gru 08, 2009 14:15

Na płytce bezpiecznika nie powinno być przerwy - jeśli jest przerwa to bezpiecznik jest uszkodzony. A koszt znowu nie taki duży - w okolicach 5 PLN.
leszczu - Wto Gru 08, 2009 14:22

ale chodzi ci o skrzynkę z bezpiecznikami pod maską silnika czy o bezpieczniki w środku samochodu
siejson - Wto Gru 08, 2009 14:29

tak chodzi mi o skrzynke pod maska i tam jest bezpiecznik 80A w czarnej obudowiei w sumie to nie kosztuje on 5 zl bo jak sie dowiadywalem dzisiaj w sklepie z czesciami do rovera to powiedzieli mi ok 60 zl za taki bezpiecznik wiec wole sie upewnic czy to to sie popsulo czy moze jest jakas inna usterka:)
darek_wp - Wto Gru 08, 2009 18:04

siejson nie pytaj do rover-a tylko pytaj bezpiecznik 80A to nie przepłacisz a bezpiecznik i tak będzie spełniał swoją rolę. Jedyne na co musisz zwrócić uwagę to rozstaw śrubek.