|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - jak zalozyc nakladki na pedaly?
celticross - Sro Gru 09, 2009 21:49 Temat postu: jak zalozyc nakladki na pedaly? Witam.
Mam problem z nakladkami, kupilem je 2lata temu(do innego auta) i lezaly tak sobie w szafie. Niedawno je znalazlem i jako, ze kupilem R214si, caly czarny, na alu16, srodek w czerwieni, to mi te pedaly idealnie pasuja wizualnie, tylko za Chiny nie wiem(instrukcja sie zawieruszyla) jak je zalozyc. Wszystkie pedaly sa minimalnie wieksze od oryginalnych i maja na rogach otwory pod sruby. w woreczku znalazlem 8 blaszek wygietych w litere 'L' i 4 dlugie blaszki, ale plaskie zupelnie. Wszystkie blaszki maja po dziurze na srubke(tak domniemuje)...ale jak to ustrojstwo zalozyc? Srubek mam 8(dlugich) i 4(krotkie) plus male nakretki.
Dzieki za potencjalna pomoc
Mam praktycznie dokladnie te same:
http://www.allegro.pl/ite...r_promocja.html
kharry - Czw Gru 10, 2009 11:26
Osobiście nie miałem do czynienia z takim czymś, ale podejrzewam, że te L mają zachodzić pod pedały. Przymierz i zobacz. Wiem, że są też takie nakładki, które się mocuje śróbami bezpośrednio do pedałów, ale nie wiem czy Twoje są takie.
[ Dodano: Czw Gru 10, 2009 11:26 ]
http://www.allegro.pl/ite...akosc_foto.html tu masz jakas ilustrowaną instrukcję
krzystoff - Pią Gru 11, 2009 01:51
Osobiście tez jeszcze nei montowałem czegoś takiego chociaż mam zamiar, ale wydaje mi się że powinieneś spróbować rozłożyć ilość tych e-L-ek tak aby w każdym było mniej wiecej tyle samo , L-ki przytwierdzają do pedała a te długie nei wiem jak są długie ale w pozostałych miejscach , L ki to chyba główne mocowanie a te drugie tylko zeby nie zsuwały się te nakładki .... Jak uda Ci się zrobić to napisz....
Matius - Wto Gru 15, 2009 22:45
ja mam takie nakładki... znaczy generalnie chodzi mi o te uchwyty z tą L i tymi blaszkami... więc tak blaszki wywaliłem bo były zbędne dla mnie a przykręciłem na 4 śruby dla każdego pedała (w każdym rogu) i ta L czyli ta krótszy brzeg dałem tak jakby do dołu a dłuższą przymocowałem pod skosem do środka (czyli wszystkie te uchwyty skupiają się tak jakby do środka) i przykręciłem to co w efekcie po skręceniu 4 śrub nakładka w ogóle się nie rusza.
tutaj mam dowód:
jak się przyglądniesz to zobaczysz jak ja to tam umocowałem i gwarantuje Ci że to jest stabilne (jeśli masz siłę w rękach żeby to przykręcić )
|
|