|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 200] Jak naprawić halogena?
Matius - Czw Gru 10, 2009 09:07 Temat postu: [R 200] Jak naprawić halogena? Witam,
dzisiaj mam taki problem gdyż posiadam halogeny do mojego roverka i zamierzam je założyć lecz jeden nie jest najlepszej jakości chodzi mi o tą chromową powłokę w środku (nie wiem co to jest więc tak pisze), to od czego się odbija światło. Te halogeny długo leżały w garażu i mogła się dostać tam woda jakoś i na tym chromie porobiły się pęcherze i w ogóle zaszło to brudem jakby rdzą ale nie wiem jak to nazwać i bardzo łatwo to zerwać pokruszyć bo w ogóle nie trzyma się ścianek.
Myślałem żeby kupić normalną folię chromowaną i tam jakoś poprzyklejać ale nie wiem czy tak można... może po prostu oddać to do naprawy jakieś? Bo jednego halogena nie wiem czy dokupię... Obudowa jest chyba żeliwna nie? Nie wiem co to za materiał ale też zaczął się niszczyć od wody lub od czegoś... Drugi mam w idealnym stanie tylko ten jeden jakiś taki...
Ma ktoś jakiś plan do podłączenia halogenów? przycisk i wtyczki mam. Ściągnąłbym RAVE ale zanim się to ściągnie z moim necie to prędzej starości doczekam...
SeniorA - Czw Gru 10, 2009 21:37
Naprawa uszkodzonego lustra odbłyśnika musi być profesjonalna. Warstwa odblaskowa to stop aluminium nakładany metodą próżniową , a każda inna metoda naprawy może zmienić geometrię strumienia świetlnego. Są firmy , które wykonują metalizację próżniową , np . WWW.REGENERACJA-HC.COM
Matius - Czw Gru 10, 2009 22:56
Dziękuje pomogłeś mi bardzo!
|
|