|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.4 1996] Problem z immobilaiserem
izeK - Czw Gru 10, 2009 18:04 Temat postu: [R200 1.4 1996] Problem z immobilaiserem Witam, akcja bezpieczniki poszła w ruch:(
Problem zaczął się dziś od tylnej wycieraczki... przestała działać.. wycieknąłem i wymieniłem bezpiecznik.. ale to nie to..silniczek sie spalił.. wiec bezpiecznik wyciagnołem... w tym samym czasie przestały działać światła stop, podgrzewanie tylnej szyby etc... 3 bezpieczniki wymieniłem..DZIAŁA..na sam koniec nie mogłem wyłączyć immo... bo z kluczyka nie działał...wymieniłem baterie w pilocie..NIC... bezpiecznik..(już pod maską) wymieniłem..alarm zaczął wyć, bezpiecznik wrzucony.. DZIAŁA...ale pilot od immo nie chce go odłączyć...auto nie odpala <help>
Adrian - Czw Gru 10, 2009 18:48
Obejrzyj wiązkę elektryczną w tylnej klapie. Pewnie coś się poprzecierało.
izeK - Czw Gru 10, 2009 20:11
hmmm wiązke w tylniej klapie? to mogłoby tłumaczyć np wycieraczkę ... ale co miałby do tego immo, ktory mi nie działa
bezpieczniki ( 1 pod kierą w skrzynce, 1 pod maską ) strzelają... wiec chyba jest jakieś spięcie...
PHJOWI - Czw Gru 10, 2009 20:22
no właśnie ta wiązka może robić zwarę i palić .
izeK - Pią Gru 11, 2009 13:33
AdrianWWL napisał/a: | Obejrzyj wiązkę elektryczną w tylnej klapie. Pewnie coś się poprzecierało. |
100% rozpoznanie;) poprzecinane kable robiły dym i dlatego nic nie działało... dzięki kolego... Pozdrawiam
|
|