Zobacz temat - [R25] Dziwne dźwięki z drzwi..

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25] Dziwne dźwięki z drzwi..

HuMaX - Sob Gru 12, 2009 13:18
Temat postu: [R25] Dziwne dźwięki z drzwi..
Witajcie!
Wczoraj wieczorem troszeczkę był u mnie mróz no i oczywiście zaczął się koncert życzeń w moim samochodzie.. coś mi trzeszczy w drzwiach kierowcy, takie jakby skrzypienie - zależy od dołka.. często przy ruszaniu potrafi wystąpić taki dźwięk, jakby coś się napinało.. jest tak w przednich drzwiach i z tyłu w bocznych uchylnych.. gdzie szukać przyczyny? Może ktoś z Was miał ten problem i jakoś go wyeliminował? po prostu nasze drogi są straszne i z czasem wszystko się wyrabia lub odkręca i chcę jakoś znaleźć na to sposób, bo strasznie nerwy mi się psują od tego :(

Pomocy!

[ Dodano: Sob Gru 12, 2009 13:18 ]
Czy naprawdę nikt mi nie pomoże? czy tylko ja mam taki problem? :evil:

azer - Sob Gru 12, 2009 15:13

dobrą radą na tego typu problemy to zgłośnić radio :) Oczywiście mam podobne problemy. Wczoraj jak stałem na światłąch to na luzie to autko wpadało w taki rezonans, że cała konsola trzeszczała lol. Po podniesieniu lekko obrotów ustawało.

a tak na serio to możesz podokręcać śróby trzymające boczek tak na początek. Z tego co pamiętam to są 2 na dole, jedna pod klamką (uchwytem) i to chyba koniec.

Krzysi3k - Nie Gru 13, 2009 00:34

Mam ten sam problem w drzwiach pasażera i myślę, ze to przez ułamane zatrzaski.
Wezmę boczek na silikon i zobaczymy co to da.

Jugol - Nie Gru 13, 2009 12:12

...miałem podobnie, i jeszcze w jednych drzwiach tylko mi to ostało, jak się zabrałem za wyciszanie Kochanicy :mrgreen: ,to po odkręceniu boczków znalazłem kawałki zatrzasków w środku, kawałek sprężynki z popsutej klamki, w innych zaś była jakaś śrubeczka fi5, wysprzątałem, wyciszyłem drzwi i problem z głowy, na wiosnę dobiorę się do ostatnich drzwi :cwaniak:
HuMaX - Nie Gru 13, 2009 13:34

Dzieki Wam bardzo za rady :) a pomozecie mi jak wyciszyc tylne uchylne szyby? na dziurach wchodza w jakis rezonans, albo okolice szyby i strasznie skrzeczy, nawet podglosnienie radia nie pomaga :(
Jugol - Nie Gru 13, 2009 23:10

..zamiast : dzięki- kliknij pomógł :mrgreen:
truten23 - Pon Gru 14, 2009 10:23

HuMaX napisał/a:
a pomozecie mi jak wyciszyc tylne uchylne szyby? na dziurach wchodza w jakis rezonans, albo okolice szyby i strasznie skrzeczy, nawet podglosnienie radia nie pomaga

Sprawdź, czy przęczy Ci szyba, czy plastiki naokoło niej ;) Mogą byś jakoś krzywo spasowane i będzie brzęczało...

Botanix - Pon Gru 14, 2009 11:54

Ja myślę, że to zawias lub zamek ( czy jak to się zwie :) ) a nie boczek.
truten23 - Pon Gru 14, 2009 12:07

Wydaje mi się, że zamek nie powinien, napina się przecież kiedy szybka jest zamknięta, chociaż różnie bywa... :bezradny:
Botanix - Pon Gru 14, 2009 13:19

Nie o ten zamek mi chodzi. Mam na myśli ten metalowy uchwyt na którym zamykają się drzwi. Z czasem się on wyrabia i wtedy drzwi się na nim "ślizgają".