|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak) oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [216 Coupe 97r] Non Stop 2tys obrotów ....
Vesper416 - Sob Gru 12, 2009 19:04 Temat postu: [216 Coupe 97r] Non Stop 2tys obrotów .... Witam dawno nie pisałem bo dawno nic się nie działo...
Do rzeczy dziś ide do samochodu odpalam go bez najmniejszego problemu i wszystko ok ale obroty na jałowym od 1900 do 2400.
Pierwsza myśl to taka że linka na przepustnicy zeszła z rowka i gdzieś sie zachaczyła przez co jest nieco bardziej napieta. Rzeczywiscie była poprawiłem i nic dalej to samo..
Pozniej krokowy ale on też sprawny no to mysle czujnik temperatury od ECU walniety. Wypiąłem i dalej to samo z tym ze wiatraki chodzily non stop a obroty powinny zejsc do 1100 z wypietym czujnikiem.
Dalej myśle że jak sie rozgrzeje to mu przejdzie a on nic dalej swoje....
Pomysły sie skonczyły zamknąłem maske i ide do domu ale zauwazylem pod blokiem lepsze miejsce parkingowe wiec postanowilem jeszcze przestawic samochód a ten juz ksiazkowo 850 na jałowym......
Czy ktoś ma pomysł co to mogło być??? Boje się czy jutro nie będzie tak samo!!!
NEOSSS - Nie Gru 13, 2009 15:54
Vesper416, podwiesza Ci sie przepustnica... Plastikowa?
Vesper416 - Nie Gru 13, 2009 20:24
Jak pisałem przepustnica była sprawdzona i nie wieszała się. Dziś już było wszystko ok więc podejrzewam ze gdzies wilgoć sie zgrała z elektryką i z tąd były chwilowo podniesione obroty. Dzis rakieta smigała cały dzień bez problemu.
Ale ogólnie mam tego pecha że mam plastykową przepustnice... badziew
|
|