Zobacz temat - [R420DI '96] Rozrusznik nie kręci tylko coś pyka

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420DI '96] Rozrusznik nie kręci tylko coś pyka

szoso - Czw Gru 17, 2009 18:25
Temat postu: [R420DI '96] Rozrusznik nie kręci tylko coś pyka
Witam
No i stało się padł mi rozrusznik jest tylko pykanie :sad:
wsuwka na automacie jest ok tak samo jak przewód od rozrusznika
chyba padła cewka w automacie :???:
pytanie jest takie: czy da się wymienić tą cewkę bez wyjmowania rozrusznika bo z boku automatu jest dekielek?
bo zamierzam kupić używany rozrusznik i przełożyć cewkę jak najszybciej bo nie będę miał czym jeździć w święta :sad:

Brt - Czw Gru 17, 2009 18:31

Jak już bedziesz zdejmował filtr żeby się dostać do rozrusznika, to wyjmij go całego i rozbierz ... a skoro "pyka" to cewka jest ok ... jeśli już to albo styki w automacie sie wypaliły, albo szczotki się skonczyły.
szoso - Czw Gru 17, 2009 19:27

czy śruby od rozrusznika są po przeciwnych stronach czyli jedna z przodu rozrusznika a druga wkręcona z drugiej strony z tyłu rozrusznika?
Brt - Czw Gru 17, 2009 19:32

szoso420 napisał/a:
czy śruby od rozrusznika są po przeciwnych stronach czyli jedna z przodu rozrusznika a druga wkręcona z drugiej strony z tyłu rozrusznika?

o ile pamietam, to tak ... ale wszystkie dostępne od góry silnika

szoso - Czw Gru 17, 2009 19:37

Brt napisał/a:
o ile pamietam, to tak ... ale wszystkie dostępne od góry silnika

nie taki zły do nich dostęp, obydwie są zaznaczone zielonymi kropkami i są po przeciwnych stronach
w sobotę go wywalam i zakładam używkę bo auto szybko potrzebne
dzięki Brt

mcjg - Czw Gru 17, 2009 23:36

szoso420 napisał/a:
w sobotę go wywalam i zakładam używkę
Niepotrzebnie topisz kasę w używkę. Poszukaj zakładu regeneracji rozruszników i wymienią styki w automacie. 2 tyg. temu nie wytrzymałem i zaniosłem rozrusznik. Tego samego dnia do odebrania, koszt 130 zł. z półroczną gwarancją. Jak odbierałem to jeszcze sprawdziłem czy to mój bo wyglądał jak nowy.
szoso - Pią Gru 18, 2009 10:15

mcjg napisał/a:
Niepotrzebnie topisz kasę w używkę.

masz rację
mcjg napisał/a:
Poszukaj zakładu regeneracji rozruszników i wymienią styki w automacie

znalazłem u siebie w mieście zakład zajmujący się regeneracją i gość kazał przywieźć rozrusznik także jutro mu go zawiozę

[ Dodano: Pią Gru 18, 2009 10:15 ]
a czy to może być wina przekaźnika od rozrusznika? bo któryś przekaźnik błyska pod maską