|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Car-audio, nawigacje, radia CB - [R75] Zmieniarka CD
klozi85 - Wto Gru 29, 2009 00:01 Temat postu: [R75] Zmieniarka CD witam wszystkich,przestała mi chodzić zmieniarka,wogóle się nie odzywa,a na monitorku pokazuje mi się "no disc" wyciągnąłem magazynek i włożyłem go z powrotem,dalej cisza
Jest jakiś np bezpiecznik odpowiadający za nią? bo wogole nie chce mi czytać cd,a pierwszy raz mi sie to stalo szczerze mowiac...dodam tylko to żę dałem autko do zagazowania i od kad odebrałem cisza nie gra...napiszcie mi coś na ten tamat...POZDRAWIAM
pajda - Wto Gru 29, 2009 09:47
Jezeli bedzie zainteresowany mam na sprzedaz oryginalna zmieniarke z mojego ZT-ka. Stan idealny. Pisz na PW
Brt - Wto Gru 29, 2009 14:20
pajda, pisz takie rzeczy na PW ... od sprzedawania jest giełda
klozi85 - Sro Gru 30, 2009 02:22
nie chce kupowac 2 zmieniarki bo wydaje mi sie ze ta jest sprawna,chodziło tot ze bateria była odlaczona przy montazu gazu i pewnie dlatego..ale powinna zatrybic chyba...? co o tym sadzicie do czego mam zaczac...zeby ja usprawnic? dzwoniłem do niego spytac sie czy czegos nie popierniczył..czy o czyms nie zaponiał jak montował gaz..ale kompletnie sie zdziwił moim telefonem...wiec nie wiem czemu sie nie odzywa....
[ Dodano: Sro Gru 30, 2009 02:22 ]
...od czego mam zaczać szukac przyczyny...? napiszcie mi co o tym sadzicie...?
ciaq007 - Pon Paź 11, 2010 20:35
mam pytanie czy w każdym roverku 75 zmieniarka ma swoje miejsce w schowku
robo - Wto Paź 12, 2010 08:18
ciaq007 napisał/a: | mam pytanie czy w każdym roverku 75 zmieniarka ma swoje miejsce w schowku |
Były też montowane w bagażniku.
ciaq007 - Nie Paź 17, 2010 09:43
właśnie patrzyłem w bagażniku i w schowku ale nie ma tam żadnuch kabli itp
maryba - Nie Paź 17, 2010 19:02 Temat postu: Re: [r 75 2,5 v6 99'] Zmieniarka CD
klozi85 napisał/a: | witam wszystkich,przestała mi chodzić zmieniarka,wogóle się nie odzywa,a na monitorku pokazuje mi się "no disc" wyciągnąłem magazynek i włożyłem go z powrotem,dalej cisza
Jest jakiś np bezpiecznik odpowiadający za nią? bo wogole nie chce mi czytać cd,a pierwszy raz mi sie to stalo szczerze mowiac...dodam tylko to żę dałem autko do zagazowania i od kad odebrałem cisza nie gra...napiszcie mi coś na ten tamat...POZDRAWIAM |
z zasilaniem to nie ma nic wspólnego - jeśli by nie miałą zasialania - nie pokazauje sie wogóle w menu telewizorka - jeśli masz no disc.. to nie moze wysuną podajnika. moja też czasami tak ma - to co mi pomagało to wyciąganie wtyczki kilka razy potem się odblokowywała i było ok.
teraz zeby nie grzebać sie wyciagnąłem sobie do schowka kabel zasilający zmieniarkę (czarny) i "resetuje " ją w ten sposób .
spróbuj odłączyc od zasilania . potem wyjąc magazynek.. z wyjętym magazynkiem znowu ją odłącz.. włącz ponownie , włóż magazynek moze będize ok - mnie pomaga
|
|