Zobacz temat - Startery samochodowe

Forum Klubu ROVERki.pl

Offtopic - Startery samochodowe

michalie - Wto Gru 29, 2009 22:09
Temat postu: Startery samochodowe
Czesć czy ktoś z was uzywał czegoś podobnego
http://moto.allegro.pl/li...&category=28433
jeste tego troche na allegro i mysle o kupnie takiego sprzetu, czy jest to dobra inwestycja czy lepiej kupić porządny akumulator

faecd - Wto Gru 29, 2009 22:53

ja uzywalem. Znajomy mial meganke z 96 i nie wiedzial dlaczego mu prad pozera, ponad 12 h stania auta i odpalic nie mozna bylo, wiec cfaniak kupil sobie starter. fajna sprawa w nim to to, ze mial sprezarke ale ja bym tam wymienil aku ewentualnie jezeli to wina poboru naprawil usterke i tyle
Paul - Wto Gru 29, 2009 23:32

michalie napisał/a:
lepiej kupić porządny akumulator
To zawsze jest PODSTAWA, a te wynalazki są OK, ale w sytuacjach awaryjnych. NIGDY nie kupiłbym takiego ZAMIAST akumulatora - jako dodatek, przy nadmiarze $$, :ok:
darek_wp - Sro Gru 30, 2009 10:57

michalie lepiej kupić porządny aku - bo dobry prostownik rozruchowy kosztuje powyżej 500 i zasilany jest z 230V
wynalazki typu inwerter z aku 7Ah to sobie można włożyć ........... między bajki że to pomoże na mrozie

krzychu.b - Sro Gru 30, 2009 21:36

Podczas tych mrozów które były ostatnio robiłem remont u handlarza aut.Byłem świadkiem odpalania VW Passata 2005r diesel za pomocą takiego ustrojstwa . Po podaniu prądu padły czujniki poduszek.Nie wiem czy ma to związek z tym sposobem odpalania ale na wszelki wypadek piszę.
emes - Sro Gru 30, 2009 21:44

michalie napisał/a:
czy lepiej kupić porządny akumulator

Myślę, że zdecydowanie lepiej kupić porządny akumulator :ok:

michalie - Nie Sty 03, 2010 16:38

No i kupiłem nowe aku :))))