|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420] Wymiana lampy prawej przedniej.
mirwin - Wto Sty 05, 2010 13:08 Temat postu: [R420] Wymiana lampy prawej przedniej. Witam.
Czy do wymiany prawej przedniej lampy konieczne jest zdejmowanie całego zderzaka? Jeszcze jedno, lampa od anglika nie będzie dobrze świeciła i trzeba poszukać dla ruchu prawostronnego?
Pozdrawiam.
leszczu - Wto Sty 05, 2010 13:10
najlepiej zdjąć zderzak
a co do lampy to poszukaj lepiej od wersji europejskiej
mirwin - Wto Sty 05, 2010 13:19
Dzieki.
A dużo pracy jest przy zdejmowaniu zderzaka?
szoso - Wto Sty 05, 2010 13:21
mirwin napisał/a: | konieczne jest zdejmowanie całego zderzaka? |
innego wyjścia niestety nie ma
jeśli masz zamiar kupić na allegro to uważaj bo często można trafić na anglika choć piszą że europejskie
tydzień szukałem używanych lamp do swojego i wkońcu zdecydowałem się na nowe zamienniki no i nie żałuję bo świecą bardzo dobrze
mirwin - Wto Sty 05, 2010 13:25
Myślałem raczej o wyjeciu starej i wyczyszczeniu, bo brakuje mi tej gumy ochronnej z tyłu lampy i trochę syfu się tam zrobiło. Myśle, że mycie pomoże.
A gdzie kupiłes zamienniki?
szoso - Wto Sty 05, 2010 13:32
mirwin napisał/a: | A dużo pracy jest przy zdejmowaniu zderzaka? |
to zależy od stanu śrub, chodzi o rdzę
za pierwszym razem trochę mi zeszło ale za drugim i trzecim to już poszło szybko po śruby przesmarowane
za nadkolami od góry masz po dwie śruby na stronę, od dołu 3-4 bodajże i jeszcze grill od góry odkręcić, odłączyć kostki od halogenów jeśli je masz i zderzak schodzi
[ Dodano: Wto Sty 05, 2010 13:32 ]
mirwin napisał/a: | bo brakuje mi tej gumy ochronnej z tyłu lampy |
to trzeba zakleić lubo coś dopasować
ja mam od starych lamp ale zostawiam sobie na zapas
zamienniki kupiłem od Auto części Sosulski
leszczu - Wto Sty 05, 2010 13:33
no z tymi śrubami może być kłopot.Ja jak u siebie zdejmowałem zderzak to dwie śruby urwałem te po bokach
szoso - Wto Sty 05, 2010 13:36
leszczu19901 napisał/a: | Ja jak u siebie zdejmowałem zderzak to dwie śruby urwałem te po bokach |
nie chciałem się przyznawać ale też dwie urwałem ale to nie kłopot jak się ma tyle śrub w garażu co ja
mirwin - Wto Sty 05, 2010 13:41
Dzieki wielkie, poprubuje.
leszczu - Wto Sty 05, 2010 13:49
szoso420 napisał/a: | leszczu19901 napisał/a: | Ja jak u siebie zdejmowałem zderzak to dwie śruby urwałem te po bokach |
nie chciałem się przyznawać ale też dwie urwałem ale to nie kłopot jak się ma tyle śrub w garażu co ja |
pewnie że nie kłopot
dajesz swoje śruby i po kłopocie
adamsky - Nie Mar 27, 2011 13:37
ja wlaśnie jestem po wymianie lampy prawej i wcale nie trzeba zdejmować calego zderzaka... odkręciłem go do połowy, odgiąłem do ciebie i delikatnie odpiętą lampę da się wymontować:)
|
|