|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.4Si 98r] Mój roverek gaśnie
Hitman - Nie Sty 10, 2010 17:14 Temat postu: [R200 1.4Si 98r] Mój roverek gaśnie Witam.
Mam problem dobrze znany mój roverek gaśnie po wiechaniu w kałuże. Problem pojawił się w listopadzie wtedy też skorzystałem z porad udzielanych na forum i wymieniłem:
-kopułke i palec rozdzielacza
-kable WN
-cewke
-swiece
problem znowu powrócił czy ma ktoś pomysł na rozwiązanie tego problemu ?
BayHarborButche - Nie Sty 10, 2010 17:17
a filtr powietrza ? może rura którą wpada powietrze do filtra jest jakoś zapchane?
staf - Nie Sty 10, 2010 17:18
Hitman,
http://www.roverki.pl/article.php?sid=363
Hitman - Nie Sty 10, 2010 17:21
staf cewke wymieniłem po tym problem ustał ale nie dawnop znowu się pojawił. Filtry wszystkie wymieniałem akumlator jest nowy.
marcze83 - Nie Sty 10, 2010 17:41
ja proponuję założyć osłonę silnika na aledrogo jest tego trochę, jaką najlepiej założyć znajdziesz w szukajce, powinno pomóc
sTERYD - Nie Sty 10, 2010 23:17
Hitman, nie chodzi o wymianę cewki... ona jest po prostu w takim miejscu, że po wjechaniu w kałużę leje się tam fontanna wody z pod kół (co nie służy zbyt dobrze uzwojeniu) jak już wymieniałeś cewkę, to trzeba było ją zamontować w górnej części przedziału silnikowego, a nie na jej standardowym miejscu (nawet jak teraz ją przełożysz, to będzie lepiej )
Kozik - Pon Sty 11, 2010 11:08
ja podepnę się pod temat. przeniosłem tymczasowo (miesiąc) cewkę pod maskę ale nie wiem gdzie mam ją przymocować na stałe macie może jakies pomysły? póki co mam na opaskach przyczepioną do filtra paliwa
|
|