Zobacz temat - [R200 1.4Si 98r] Mój roverek gaśnie

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 1.4Si 98r] Mój roverek gaśnie

Hitman - Nie Sty 10, 2010 17:14
Temat postu: [R200 1.4Si 98r] Mój roverek gaśnie
Witam.

Mam problem dobrze znany mój roverek gaśnie po wiechaniu w kałuże. Problem pojawił się w listopadzie wtedy też skorzystałem z porad udzielanych na forum i wymieniłem:

-kopułke i palec rozdzielacza
-kable WN
-cewke
-swiece

problem znowu powrócił czy ma ktoś pomysł na rozwiązanie tego problemu ?

BayHarborButche - Nie Sty 10, 2010 17:17

a filtr powietrza ? może rura którą wpada powietrze do filtra jest jakoś zapchane?
staf - Nie Sty 10, 2010 17:18

Hitman,
http://www.roverki.pl/article.php?sid=363

Hitman - Nie Sty 10, 2010 17:21

staf cewke wymieniłem po tym problem ustał ale nie dawnop znowu się pojawił. Filtry wszystkie wymieniałem akumlator jest nowy.
marcze83 - Nie Sty 10, 2010 17:41

ja proponuję założyć osłonę silnika na aledrogo jest tego trochę, jaką najlepiej założyć znajdziesz w szukajce, powinno pomóc :wink:
sTERYD - Nie Sty 10, 2010 23:17

Hitman, nie chodzi o wymianę cewki... ona jest po prostu w takim miejscu, że po wjechaniu w kałużę leje się tam fontanna wody z pod kół (co nie służy zbyt dobrze uzwojeniu) jak już wymieniałeś cewkę, to trzeba było ją zamontować w górnej części przedziału silnikowego, a nie na jej standardowym miejscu (nawet jak teraz ją przełożysz, to będzie lepiej :cool: )
Kozik - Pon Sty 11, 2010 11:08

ja podepnę się pod temat. przeniosłem tymczasowo (miesiąc) cewkę pod maskę ale nie wiem gdzie mam ją przymocować na stałe :( macie może jakies pomysły? póki co mam na opaskach przyczepioną do filtra paliwa :lol: :shock: