|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Brudne fotele
Krawieclks2 - Pon Sty 11, 2010 12:49 Temat postu: [R620] Brudne fotele Witam , mam pytanko .. sprowadziłem auto z niemiec i jest cholernie brudne w środku , posiadam odkurzacz do prania tapicerki ale zastanawiam się jak prać ponieważ temperatura jest minusowa a nie mam ciepłego garażu:/ .. Nic nie stanie się jeśli wypiore , dobrze wciagne wode , wlacze ogrzewanie i zostawie odpalone auto z ogrzewaniem na max na kilka godzin ? Czy ma ktoś inną opcje? Dzięki zgóry.
ps.Nie wiedzialem gdzie moge umiescic taki temat jesli w zlym dziale prosze o przeniesienie tematu
thef - Pon Sty 11, 2010 12:54
Ja radzę jednak poczekać z praniem do wiosny, wyciągnąć wtedy fotele i kanapę na zewnątrz, a po praniu suszyć długo. Teraz raczej nie uda Ci się wyciągnąć całej wilgoci z auta po takim myciu i będziesz miał duży problem z parującym wnętrzem. Ewentualnie wyciągnij fotele i kanapę i pranie oraz suszenie zrób w domu.
staf - Pon Sty 11, 2010 12:54
Krawieclks2, Nie lepiej podjechać do "czyścicieli" i zrobić to w odpowiednich warunkach. Cena pewnie nie jest duża. O tej porze roku ja bym nie brał się za pranie foteli.
thef - Pon Sty 11, 2010 12:56
staf napisał/a: | Cena pewnie nie jest duża. | Jakieś 200-300 zł. A też raczej nie wysuszą Ci porządnie wnętrza .
staf - Pon Sty 11, 2010 13:00
thef napisał/a: | Jakieś 200-300 zł. |
Napisałem niewiele, poniewaz syn we wrześniu oddał alfe do wyprania własnie foteli. Za usługe zapłacił 120zl, No ale 200-300 to juz dużo.
Vesper416 - Pon Sty 11, 2010 13:12
ja jak kupiłem swojego maszyna to po prostu pościągałem pokrowce i wrzuciłem je do pralki 30*C potem ładnie powieszone wysuszone i były jak nowe
kasjopea - Pon Sty 11, 2010 13:13
Z tego co wiem, to oni też nie dosuszają auta całkiem, więc chyba lepiej na razie poczekać.
Aragorn - Pon Sty 11, 2010 13:14
doraźnie proponuję piankę shella, ja byłem zaskoczony efektem działania jak czyściłem wykładzine w aucie
|
|