|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - Pomocy !!!! Licznik MG ZR do Rover 200 dziwna sprawa ...
szymess - Pon Sty 11, 2010 20:37 Temat postu: Pomocy !!!! Licznik MG ZR do Rover 200 dziwna sprawa ... Witam wszystkich . Pierwszy raz witam na tym forum więc wybaczcie mi wszystkie nieprawidłowości jakie nie umyślnie dokonam. Proszę wszystkich którzy coś wiedzą na ten temat. Więc kupiłem liczniki z MG ZR do mojego R200 98 r 1.4 16V ponieważ stary licznik miałem uszkodzony ( źle wskazywał prędkość) i po podłączeniu (dwóch kostek tych na rogach ) nie wskazuje mi teraz wogóle prędkości ( co rozumiem bo wiem że trzeba coś tam zmodyfikować jak się domyślam ) ale dlaczego nie wskazuje mi też obrotów silnika ? Proszę o pomoc
Jugol - Pon Sty 11, 2010 20:54
...bo R 200, to nie MG ZR i zapewne tu tkwi problem, trza było zakupić licznik do R 200, a nie tuninga robić na MG ZR
Remigiusz - Pon Sty 11, 2010 20:59
Jest temat jak podłączyć zegary od zr czy tam R25 do R200 ja mam z Rovera25 z LCD w swoim R200 i działa tylko trzeba 3. kostkę podpiąć, a raczej dwa kabelki, jeden do masy a drugi do plusa podpiąć żeby działało wszystko.
Ale w sumie i bez tego, nie świeci sie lcd ale pokazuje prędkość i obroty wiec u ciebie cos innego będzie chyba skopane. A te zegary od Zr to są sprawne
[ Dodano: Pon Sty 11, 2010 20:59 ]
Jugol, zegary od zr to to samo co w R200
Jugol - Pon Sty 11, 2010 21:00
...właśnie , a może też są skopane. Takie same zegary mówisz , nie wiedziałem
Remigiusz - Pon Sty 11, 2010 21:06
Jugol, chodzi mi pod względem technicznym. Wizualne poglądy są w tym kierunku nie ważne. Jest różnica do starszych zegarów wyświetlacz LCD i tyle ale to kwestia spięcia 2 kabli żeby działało
Tutaj jest ten temat moj
http://forum.roverki.eu/v...p=368247#368247
Jugol - Pon Sty 11, 2010 21:19
Remi55 napisał/a: | Wizualne poglądy są w tym kierunku nie ważne. Jest różnica do starszych zegarów wyświetlacz LCD i tyle ale to kwestia spięcia 2 kabli żeby działało |
...są ważne i wizualne i ważne, żeby banglało
szymess - Pon Sty 11, 2010 21:41
i tu się sprawa kąplikuje bo nie jestem na 100 pro pewny czy on działa bo kupiłem go z allegro wiem tylko tyle że na dwóch wpiętych kostkach dziłają kierunki awaryjki dioda alarmu licznik paliwa temp pewnie tez tylko dlaczego nie działa ten obrotomierz ? bo rozumiem że po wpięciu tych dwóch przewodów powinien działać prędkościomiorz ? aa i podświetla mi się wyświetlacz ale nic nie pokazuje . Czy mógłbym prosić o dokładniejszy opis ( wyjaśnienie tch przyłączy ) rozumiem jeden to masa tak ?
[ Dodano: Pon Sty 11, 2010 21:41 ]
i co to ma wspólnego z ABSem ? dziękuje za pomoc widze że odezwał się ktoś w temacie tak na marginesie
Remigiusz - Wto Sty 12, 2010 10:12
A może u ciebie jest winny impulsometr w skrzyni ze stare zegary tez nie działały Bo dziwne by było kupić zegary które nie działają ale mozliwe. Trzeba by było do innego Rovera zamontować i spróbować czy działają
szymess - Czw Lut 04, 2010 15:44
witam zrobiłem tą przeróbke i obroty są komputer też działa ale nadal nie wzkazuje prędkości myślę że to impulsator ,co myślicie ?
dobryziom - Czw Lut 04, 2010 17:08
nie wiem z którego roku masz R ale może masz licznik na linkę zobacz czy ci idą przejechane KM...
niuton - Pią Lut 05, 2010 13:53
dobryziom napisał/a: | nie wiem z którego roku masz R ale może masz licznik na linkę zobacz czy ci idą przejechane KM... |
Hmm ja tak miałem jak wąłzyłem do 25 (2001r) zegary od mg, dodatkowym objawem było to ze zanizał kilometry na liczniku (pzejechałem 10 okazał chyba 3:D) no wiec jak amsz taki problem dokąłdnie to jest jedna rada: przyzwyczaic sie!
A na serio to ja bebechy zza zegara od ilometrow przełozyłem do nowego. Ale u Ciebie oze to byc niemozliwe jak masz ten element w starych zepsuty.
|
|