Zobacz temat - [MG ZT] Nawigacja w języku polskim

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - [MG ZT] Nawigacja w języku polskim

orzechvip - Wto Sty 26, 2010 12:28
Temat postu: [MG ZT] Nawigacja w języku polskim
Witam,

posiadam MG ZT z rocznika 2004 mam w nim wbudowana oryginala nawiagcje, po kupieniu auta z Belgi okazalo sie ze jest problem ze zlokalizowanie GPSa aby pozakala gdzie sie znajdujemy wiec problem został znaleziony czyli wymiana odtwarzacza w bagażniku.(dowiedzialem sie takze ze nie bylem jedynym posiadaczem MG ZT ktory ma ten kłopot moge domniemywac ze kazdy samochod sciagniety z zagranicy ma ztym problem bo znajomy tez mial tak samo). Nawigacja działa i wskazuje gdzie sie znajdujemy ale czy komus udało sie przestawić na język polski. Ja mam nawigacje Nawteq VDO 2008 za kilka dni bede juz mial nawteq 2009 jestem cieakaw czy komus udalo sie uruchomic nawigacje w jezyku polskim w tym aucie albo w Roverze 75 bo to wkoncu to samo?

Bede wdzieczny za podpowiedz:)

lamer - Wto Sty 26, 2010 13:24

Jeżeli włożyłeś czytnik płyt od BMW to można wgrać język PL. Jeżeli oryginalny Roverowski to ma blokadę przed zmianą softu :(
orzechvip - Wto Sty 26, 2010 13:47

Ok cena uwaga ale jak można wgrać soft Polski jesli jest to urzadzenie od BMW lub gdzie mozna wgrac nowy soft? Myslałem że jest to uzaleznione od płytki jaka wkładam do odtwarzacza ale moze masz racje że trzeba zrobic upgrade softu...
lamer - Wto Sty 26, 2010 13:52

Ściągasz soft, wypalasz płytkę, wkładasz do napędu i robisz upgrade. Język nie jest związany z mapą ale z samym softem.
orzechvip - Wto Sty 26, 2010 18:36

Ok ja tylko zrobi sie nieco cieplej to wyjme odtwarzacz i zobacze konretnie co to za model wtedy znajde do niego soft...a może masz jakieś godne polecenia linki z pobraniem softu?
Arturix - Wto Sie 30, 2011 18:43

lamer napisał/a:
Jeżeli włożyłeś czytnik płyt od BMW to można wgrać język PL. Jeżeli oryginalny Roverowski to ma blokadę przed zmianą softu :(

Mam podobny problem, a mianowicie chciałbym mieć navi po polsku ale nie mogę wgrać mapy :???: . Czytałem na forum o zmianie softu, usunięciu blokady (gdzie ona właściwie jest i jak to wygląda), ale jak to zrobić i gdzie, szczególnie na terenie Wielkopolski lub woj. łudzkiego czy też kuj. - pomorskiego... Poradźcie proszę jak to ustroistwo zmienić w wersję po polsku... Kto się tego podejmie lub może podjąć, bo szukam , szukam i nic... :bezradny: Czytałem gdzieś na forum, że ktoś już to zrobił, ale nie mogę tego znaleźć ... :bezradny: Czy istnieje jakiś dokładny opis usunięcia blokady roverowskiej navi i wgraniu map z jezykiem polskim? :???: Jeśli tak, proszę o linka... Poratujcie proszę w tym temacie...

marynabiala - Pią Wrz 02, 2011 22:54

Jak juz tu zostalo podkreslone mapy nie maja wplywu na lektora czy menu PL. Ja mialem MK3 Roverowski wiec sprzedalem a kupilem MK3 BMW . Na forum BMW sciagnalem soft wgralem to na plytke i podalem do czytnika .Po 7 min wyjalem plytke i potwierdzilem w czytniku i tak mam menu i lektora PL. W czytniku Roverowskim jest naklejka i tylko tym sie rozni tak tylko naklejka . W moim czytniku jest ta roznica , ze po odtwarciu drzwi pojawia sie na monitorze napis BMW . W roverowskim po odtwarciu wlaczal sie wentylator tv i rozjasnial sie monitor . TV tez wymienilem na 16:9 bo mam monitor z CD oprocz tego jest zmieniarka . Ale CD w monitorze pracuje tylko i wylacznie z radiem BM54 .Ja kupilem na ebayu za 20 funtow i usunalem te 2 koncowki zalane masa i podlaczylem wzmaciacz 25 W x4