Zobacz temat - [R400 1.6Si `98] nie działają II pierwsze biegi dmuchawy

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R400 1.6Si `98] nie działają II pierwsze biegi dmuchawy

Rzeski - Sro Sty 27, 2010 19:57
Temat postu: [R400 1.6Si `98] nie działają II pierwsze biegi dmuchawy
Cześć Wszystkim
Witam po dluższej przerwie :)
Mam mały problem z moim włacznikiem dmuchawy wew. auta.
Pierwsze II biegi dmuchawy w ogóle nie działaja. Działaja tylko III i IV bieg.
Jest to troche męczące orzy tego typu mrozach tym bardziej ze nie chce zeby za kazdym razem kiedy chce odparowac przednia szybe nadmuch zdmuchiwal mi czapke z glowy.
Bedę wdzieczny za pomoc. Od razu pytanko czy ten nawiew jest obsługiwany przez 2 obwody elektryczne ? Jest bezpiecznik od nawiewu I i II i drugi od III i IV ?? tak samo z przekaznikami ??

Jeszcze jedna sprawa (nie chce zakladac kolejnego tematu) mozecie mi podpowiedziec czy na kolach zebatych rozrzadu sa znaczniki jak maja byc ustawione ? Mile widziane foto badz link do tematu, poniewaz sam nie znalazlem.
Dzieki Chill Rzesiu :)

Pozdrawiam kolegów tommyogi oraz emes z Tuningowiska we Wroclawiu w 2007 roku zaparkowalismy wtedy obok siebie. :razz:

marcin316 - Sro Sty 27, 2010 20:10

Moderatorzy będą tym tematem rozpaleni do czerwoności, bo wałkowany był już na forum dziesiątki razy...

tutaj rozwiązanie

http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#64

tutaj przykładowy temat

http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=15334

a wystarczyło użyć wyszukiwarki...

kadzaf - Sro Sty 27, 2010 20:15
Temat postu: Re: [R400 1.6Si `98] nie działają II pierwsze biegi dmuchawy
Rzeski napisał/a:

Jeszcze jedna sprawa (nie chce zakladac kolejnego tematu) mozecie mi podpowiedziec czy na kolach zebatych rozrzadu sa znaczniki jak maja byc ustawione ? Mile widziane foto badz link do tematu, poniewaz sam nie znalazlem.
Dzieki Chill Rzesiu :)

Pozdrawiam kolegów tommyogi oraz emes z Tuningowiska we Wroclawiu w 2007 roku zaparkowalismy wtedy obok siebie. :razz:

wydaje mi sie ze powinny jakies punkty badz dziury byc , a jesli nie ma a jeszcze nie zdemontowywałes to mozesz poznaczyc aby potem nie miec problemów.

Po za tym dobry mechanik potrafi wszsytko ustawic bez punktów po zaworach oraz GMP :wink:

Rzeski - Sro Sty 27, 2010 20:21

Dziekuje slicznie za odpowiedzi mam nadzieje ze obejdzie sie bez banów :)
Pozdrawiam moderatorów :)

kfrankiewicz - Sro Sty 27, 2010 20:36

Co do rozrządu to najlepiej znaki zrobić markerem sobie samemu.Znaki zrobić na kole,obudowie i pasku.Następnie znaki ze starego paska odrysować na nowy.Założyć nowy pasek tak aby wszystkie trzy znaki się pokrywały na każdym kole i po robocie.
Rzeski - Sro Sty 27, 2010 22:13

Hmm myslalem ze sa fabrycznie nanoszone na kolach zebatych rozrzadu
Lechos - Sro Sty 27, 2010 22:17

Cytat:
Hmm myslalem ze sa fabrycznie nanoszone na kolach zebatych rozrzadu
bo sa, poczytaj TO
kadzaf - Sro Sty 27, 2010 22:26

ewentualnie ustawiasz tlok w gmp (pierwszy i ostatni) i na pierwszym musi byc praca a na ostatnim przepłukiwanie (o ile dobrze pamietam) :wink:
paranoik - Sro Sty 27, 2010 23:22

naprawiałem sam to kilka razy, wyszło taniej niż w serwisie
sTERYD - Czw Sty 28, 2010 00:24

kadzaf, tak jak opisałeś w roverkach to nie zadziała... :/ już przy próbie ustawienia w ten sposób pogniesz zawory... tłoki mają być wszystkie równo, zresztą o rozrządzie w serii K było już wszystko milion razy, albo i dwa :/
Rzeski - Pią Sty 29, 2010 15:50

Lechos napisał/a:
bo sa, poczytaj TO

chwała Ci to forum i stronka jest tak rozbudowana ze ciezko sie szuka ale szacunek za wszystkie informacje :mrgreen: