Zobacz temat - [R416 Si 97r.] Problem z odpalaniem

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R416 Si 97r.] Problem z odpalaniem

Kaze - Pon Lut 01, 2010 22:01
Temat postu: [R416 Si 97r.] Problem z odpalaniem
witam

Mam problem z odpalaniem swego roverka. :bezradny:
Po przekręceniu zapłonu auto odpala na chwilkę i gaśnie. Ponowna próba odpalenia to odczekanie kilkunastu minut lub zabawa pompką paliwa żeby ponownie zrobić ciśnienie w układzie. Czy ktoś miała taki problem?
Szukałem na forum ale podobnego przypadku nie znalazłem :beczy:

Problem nr2.
Nie chodzi wentylator chłodnicy, ale jak zdejmę wtyczkę z czujnika temp. to wentylator zaczyna pracować :sad:

staf - Pon Lut 01, 2010 22:20

Kaze, Zobacz to: http://forum.roverki.eu/v...tor+ch%B3odnicy
Kaze - Wto Lut 02, 2010 21:07

Dzięki Staf za pomoc z czujnikiem :ok: trzeba będzie go wymienić :cool: i znowu mały wydatek :beczy:

A czy ktoś pomoże z poblemem odpalania :?:

oprawca_1978 - Sro Lut 03, 2010 08:52

Zapala dobrze a potem buch-gaśnie? To z dużą dozą prawdopodobieństwa wina silniczka krokowego biegu jałowego silnika. Pierwsze, co zrób, to włącz zapłon, bez odpalania silnika, otwórz maskę silnika i ręcznie wychyl pięć razy przepustnicę ręką. Powinien wtedy zadziałać tryb serwisowy silniczka i nastawi się on w pozycję nominalną, tak przynajmniej mam w swoim leciwym Poldoroverze. No i jak już - to sprawdź czystość zespołu przepustnicy i samego silniczka. Co rok, dwa, wypadałoby go wykręcić, wyczyścić, wymyć jego kanały, w których siedzi, itd..
Kaze - Sro Lut 03, 2010 15:24

Dzięki oprawca_1978 jak otworze maskę :shock: (bo chyba linka dała ciała lub przymazła) to bede patrzył.