|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Offtopic - Nie zawsze kradna loga Rover...
Remigiusz - Pon Lut 08, 2010 15:19 Temat postu: Nie zawsze kradna loga Rover... Witam,
Wczoraj miałem podroż do Lublina i z powrotem i to to co mi z tego zostało.
Niestety nikt mi tego nie ukradł tylko odpadło emblem Jak wracałem to jeszcze było bo na stacji myłem reflektory i dolewałem płynu a rano dziś idę do garażu otwieram i od razu widzę ze coś brakuje. Jak wróciłem to było ciemno a światła nie włączałem w garażu wiec nie zauważyłem.
Niestety kupowanie nowego znaczka się nie odpłaca bo az 60zl kosztuje a mi jeszcze chrom tez odłazi wiec pójdzie na to miejsce siatka i będzie pod kolorem białym lakierowane. Nie podoba mi się to do końca ale najtańsza opcja chce kupić sobie jeszcze emblem z flaga British Racing
staf - Pon Lut 08, 2010 15:41
Remi55,
Mombrey zostawił mi jakieś znaczki, nie wiem tylko czy jest wśród nich do 200-tki. W środę będe w domu to zobaczę. Nie obiecuję. No chyba że nie chcesz
Jak prace dla mnie?
zouza - Pon Lut 08, 2010 15:43
Nie przesadzaj z tą ceną http://allegro.pl/item908...at_uzywany.html
Przyznaj się, że po prostu chcesz siatex
staf - Pon Lut 08, 2010 15:46
Cytat: | Przyznaj się, że po prostu chcesz siatex |
Oj, kombinatorek
tdw - Pon Lut 08, 2010 16:05
Remi55, W Roverze mojej żony, także "zniknął" przedni znaczek - myślisz ze one same odpadają ?
staf, jakbyś miał wolny znaczek na przód, to ja wezmę
Kozik - Pon Lut 08, 2010 16:27
tdw napisał/a: | Remi55, W Roverze mojej żony, także "zniknął" przedni znaczek - myślisz ze one same odpadają ? |
Odpływają
Ja miałem roverka z włoch i też nie było znaczka, mało tego, w tych co są na błotnikach nie było elementu środkowego tylko sam chrom wisiał. Myśle że sam odpadł.
zetes - Pon Lut 08, 2010 16:50
Jak pasuje od 400 - tki to ode mnie gratis
Krzysi3k - Pon Lut 08, 2010 16:57
Ja mam dwa takie znaczki, co w aukcji pokazane.
Takie z błotników tylnych, więc powinny pasować też do grilla
Remigiusz - Pon Lut 08, 2010 17:24
zouza, Nie chce takich używanych bo już trzeba to kleić i znów odpadnie. W R200 jest to niestety klejone a nie przykręcane A siatex chce ale nie taki bez loga
Zrobie siatkę bez środkowe punktu mocowana ale dokupić sobie po czasie logo Rovera, i to Britisch Racing i zamocuje je będzie lepiej to wyglądać.
tdw napisał/a: | W Roverze mojej żony, także "zniknął" przedni znaczek - myślisz ze one same odpadają ? |
Tak odpadają bo są tylko klejone, pamietam jak bylem na stacji to było logo cale w Lodzie i gdzie musiało po drodze odpaść
[ Dodano: Pon Lut 08, 2010 17:24 ]
Jescze jak by mi nie odłaził chrom to bym może i kupił znaczek i przykleił ale mój przedni zderzak jest w katastrofalnej formie
maciej - Pon Lut 08, 2010 17:31
A skąd wiesz, że to nie wydłubany z któregoś z naszych Roverków?
Ale bezpiecznie można kupować z HR Automobil, CZ Rover Parts i innych firm rozbierających "angliki".
Ja kupiłem znaczek na boczny słupek do R600 za 10 zł właśnie w HR AUtomobil.
zouza - Pon Lut 08, 2010 17:36
maciej, jaki ty się czepliwy ostatnio zrobiłeś
Podałam przykładową cenę, pierwszy z brzegu
Ja osobiście kupowałam na angielskim ebayu i za nowy dałam 1,5 funta
Mayson - Pon Lut 08, 2010 17:40
Mi zapi.... przód i tył naraz pod jakimś sklepem.... Żeby więcej nie kusiło, kupiłem znaczki/naklejki na Allegro - identyczna budowa jak naklejka klubowa, ale z logo Rovera
Remigiusz - Pon Lut 08, 2010 17:46
maciej, Dzieki
Chyba jednak poczekam i uzbieram kasę na nowa cala atrapę plus logo bo nie podoba mi się tak bez znaczka i bez środkowego słupka w atrapie jakoś to nie ma duszy
maciej - Pon Lut 08, 2010 18:02
zouza napisał/a: | maciej, jaki ty się czepliwy ostatnio zrobiłeś |
Od razu czepliwy.
Mam po prostu alergię na aukcje "znaczków" na allegro, bo mój Roverek nie ma już trzech i to brutalnie wydłubanych - tylny z kawałkiem lakieru i dwa po bokach.
zouza - Pon Lut 08, 2010 18:03
No mój też sam nie dostał nóżek i nie postanowił odejść ode mnie
hvil - Pon Lut 08, 2010 18:11
ja tam średnio raz na rok kupuje znaczek, trudno.... Kraj zacny tylko ludzie chu**wi. trzeba to wliczać w koszty użytkowania pojazdu:-)
Papaa2 - Pon Lut 08, 2010 19:02
ja mam juz z pol roku atrape bez znaczka i jakos sie przyzwyczailem co prawda nie podoba mi sie za bardzo, wiec dzieki Mombrey'owi mam znaczek tylko czeka az sie cieplej zrobi to pomysle jak go tam przymocowac ladnie zeby na przyszlosc nie odpadl
zouza - Pon Lut 08, 2010 19:03
Papaa2, najlepiej go pod prąd podłączyć
staf - Pon Lut 08, 2010 19:05
zouza napisał/a: | najlepiej go pod prąd podłączyć |
Polak potrafi.......
To też nie stanowiło by problemu
Remigiusz - Pon Lut 08, 2010 19:17
Fajnie by było ten emblem np w kawałku Alu na CNC wyfrezować
Będę teraz przez zimę bez jeździł zrobi się ciepło to się coś wykombinuje
Papaa2 - Pon Lut 08, 2010 21:02
ja mialem pomysl zeby na srebrej plytce (czy to alu czy nierdzewka) wygrawerowac znaczek Rovra i miec cala atrape w srebrze/chromie/ chromo podobnej materii
Remigiusz - Pon Lut 08, 2010 21:32
Papaa2, Cala atrapę to już trudna sprawa trochę i droga na pewno ale sam emblem to na dobrej CNC by zrobił
Papaa2 - Pon Lut 08, 2010 22:50
no wlasnie o samym emblemacie mowie zastanawialem nad tym nawet powaznie ale wyobraznia nie mogla pogodzic sie ze tam bylo by srebrno a badz co badz znaczek Rover'a na atrapie rzuca sie w oczy
maciej - Wto Lut 09, 2010 16:45
staf napisał/a: | zouza napisał/a: | najlepiej go pod prąd podłączyć |
Polak potrafi.......
To też nie stanowiło by problemu |
Baaa... Sąsiedzi w zimie by jeszcze kable rozruchowe do niego podłączali!
Adrian355 - Sro Lut 10, 2010 00:01
Ja jak w swoim byłem 220SD zamknąłem maskę to mi emblemat odpadł
Perez - Sro Lut 10, 2010 00:41
Ja na mazurach latem odkrylem wiszacy przedni znaczek, podkleilem osmiorniczka (tylko to akurat mialem w bagazniku) i trzyma jak zly. Boczny emblemat mi tak wydlubali, ze nie mam pytan.
maciej - Sro Lut 10, 2010 10:06
Perez napisał/a: | Boczny emblemat mi tak wydlubali, ze nie mam pytan. |
Chyba mam gdzieś taki, który kupiłem, a w końcu nie przykleiłem, więc jak go znajdę, to dostaniesz w komplecie.
Perez - Sro Lut 10, 2010 12:41
Dzieki macieju, ale na szczescie mialem dwa w zapasie
Remigiusz - Wto Mar 23, 2010 21:11
Dziś mi taki pomysł przyszedł do głowy
Zamiast dawanie siatexu zostawię żeberka ale pomaluje je na biało, a ze chrom mi odpada to pomaluje grilla na kolor nadwozia
A brak znaczka załatwię tak dziś literkę juz kupiłem
Oh jaki śliczny mój jeszcze był przy zakupie
SeevS - Wto Mar 23, 2010 21:23
szczerze ? Jak dla mnie tragedia.
lukasz_kr_85 - Sob Kwi 10, 2010 05:46
Nie wiecie, czy znaczek z tylnego błotnika R200 będzie pasował na tylny słupek R600?
LU - Nie Kwi 11, 2010 13:03
Mi kiedyś na jednym z osiedli w Bielsku-Białej upi*rdolili, bo inaczej wyrazić się tego nie da, przedni znaczek, było widać, że podważyli śrubokrętem, bo porysowali grill..
A raz pod Tesco, na krakowskim Prokocimiu odmówiłem żulowi kilku drobnych i poszedłem do sklepu, po powrocie nie było ani żula ani bocznego znaczka..
edit: co do samego rozwiązania Remi55 to moim zdaniem nie wygląda to źle;)
|
|