|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Prawo i ubezpieczenia - [Prawo karne] dostałem mandat czy słusznie ?
koleszko1988 - Wto Mar 09, 2010 19:22 Temat postu: [Prawo karne] dostałem mandat czy słusznie ? Witam pewnego dnia jade sobie jak codzień do pracy na koncu drogi przed skrzyzowaniem radiowóz na kogutach stoi podjechałem do pana on oznajmił ze wjechałem pod zakaz(znak został postawiony jakies poł godz przed moim przyjazdem) nalezy sie 500 zl i 5 pkt karnych nie udało mi sie uzyskac upomnienia dostałem mandat w wysokosci 50 zł i 5 pkt karnych nastepnego dnia jade obok tej drogi patrze a zakazu juz mnie ma znaki zasłonięte workiem z tego co mowi Pan który sprzedaje w sklepie ściagają policjanci co jakis czas ten worek i zatrzymują samochody ! czy mozna sie jakos odwołac od tego mandatu najbardziej mi chodzi o te punkty 5 a mam na swoim koncie juz troche
witgut - Wto Mar 09, 2010 20:01
Za brak stosowania zasad interpunkcji- 50 zł- wpłacić na konto klubu roverki.pl
Skoro mandat przyjęty, to już po wszystkim.
darek_wp - Wto Mar 09, 2010 20:18
Dokładnie jak napisał witgut - przyjęcie mandatu praktycznie zamyka drogę. Odwołać się można do sądu jedynie jeśli mandat został wystawiony za czyn nie będący czynem zabronionym a w Twoim przypadku tak nie jest. Aczkolwiek zawsze możesz trochę utrudnić pracę policji dokumentując np na filmie takie działania i składając zażalenie na ich działania.
kasjopea - Wto Mar 09, 2010 20:26
koleszko1988, Twój post jest poniżej jakiegokolwiek poziomu. Jak można wypłodzić tyle tekstu bez ani jednej kropki i przecinka?
frediwzl - Wto Mar 09, 2010 22:12
Dobrzy Ci policjanci u was. Interes się kręci a zawsze jakiś jeleń się znajdzie
Przyjąłeś masz pecha.
soviet100 - Sob Mar 13, 2010 16:24
A Tak na przyszłość to lepiej przyjmować czy nie ?
Tomek1212 - Sob Mar 13, 2010 16:31
Jeżeli masz jakieś wątpliwości co do zaistniałej sytuacji to lepiej nie przyjmować. W przypadku sytuacji przedstawionej przez koleszko1988, sprawa jest jasna. Złamałeś zakaz i mandat ci się należy, a to że ten zakaz był ważny tylko przez pół godziny to już nie ma znaczenia.
PopaY - Sob Mar 13, 2010 16:31 Temat postu: Re: dostałem mandat czy słusznie ?
koleszko1988 napisał/a: | najbardziej mi chodzi o te punkty 5 a mam na swoim koncie już troche | Skoro masz ich "trochę" tzn., że nie potrafisz jeździć przepisowo i szkoda, że nie dostałeś ich więcej, może wówczas jeździł byś wg przepisów. Mandat słuszny, zakaz jest - jest więc nie ma się co odwoływać, poza tym mandat przyjąłeś więc nie ma o czym pisać.
Remigiusz - Sob Mar 13, 2010 17:20
Dziwni te policjanty u was są Ale istnieją takie zakazy na chwile tylko i potem zakrywają znak. Trzeba patrzeć po prostu jak się jedzie a nie jak to mi kiedyś miły pan na L`ce powiedział na pamięć
|
|