|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75] Impuls do kasy fiskalnej
kandj - Sro Mar 10, 2010 20:01 Temat postu: [R75] Impuls do kasy fiskalnej Witam
Panowie potrzebuję zlokalizować kabel(lokalizację i kolorystykę) na którym idzie impuls do którego będę mógł podpiąć dodatkowe urządzenie pomiarowe(kasa fiskalna).
domel-x - Sro Mar 10, 2010 21:24
chodzi ci o podłączenie kasy do taxi ,jeżeli tak to zapytam sie jutro kolegi który zakłada do taxi osprzent
kandj - Czw Mar 11, 2010 19:31
dokładnie chodzi mi o podłączenie kasy do taxi, będę bardzo wdzięczny za podpowiedź z kąd uzyskam kabel z sygnałem do taksometru.
SeniorA - Czw Mar 11, 2010 20:01
prawdopodobnie chodzi o sygnał VVS , który jest dostępny w 12 pinowej wtyczce zegarów ( trzeba je wyciągnąć ). Sygnał jest w pinie 6 , przewód biało/szary. Albo z wtyczki ABS ECU
( pompy ABS ), pin 18 , przewód biało/szary , lub z samej wiązki.
http://forum.roverki.eu/v...2&highlight=vvs
kandj - Nie Maj 02, 2010 16:14
Już dokładnie wiem. Potrzebuje sygnał prędkości samochodu, jestem w trakcie podłączania kasy i po sprawdzeniu nie ma takiego sygnału przy radiu. Bardzo proszę o pilną pomoc.
Pozdrawiam
Kuba
SeniorA - Nie Maj 02, 2010 18:30
kandj, przecież podałem Ci dokładnie, jest w kostce zegarów. Trzeba wyciągnąć zegary i wpiąć się do przewodu biało/szarego , który przekazuje sygnał VSS (Vehicle Speed Sensor).
kandj - Nie Maj 02, 2010 19:33
OK wszystko się zgadza i działa tak jak powinno. Dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
Kuba
|
|