|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R220 SD 96R] Dziwne drganie lewego koła od czasu do czasu
leon77 - Sro Mar 17, 2010 14:43 Temat postu: [R220 SD 96R] Dziwne drganie lewego koła od czasu do czasu Mam dziwny problem od kilku dni mam problem z mocno drgającym kołem przednim lewym jak by chciało uciec , przy tym bardzo mocno ściąga . Objawia się to dziwnie zawieszenie przynajmniej przeguby wyglądają ok. Pokazuje mi za mało płynu od hamulca i od wspomagania ale poziom jest dobry . Dziwnie ostatnio silnik chodził trochę głośniej.
nie wiem co robić !
leszczu - Sro Mar 17, 2010 14:52
Może źle kola są wyważone lub masz krzywa felgę
leon77 - Sro Mar 17, 2010 15:33
właśnie w tym problem opony są też ok . To np występuje po 30 min jazdy na 5 min drga jak cholera. Żona boi się jeździć . Czasami żona mówiła że przy bardzo mocnym skręcie pukało jej z 2 razy . Co by świadczyło o przegubach raczej?
leszczu - Sro Mar 17, 2010 15:59
Jak pukało to przegub do wymiany
leon77 - Sro Mar 17, 2010 16:36
tylko czy przegub powodował by bardzo mocne ściąganie na lewą stronę jezdni. Tak jak bym złapał gumę. W pierwszym momencie tak myślałem .Kierownica mi sama chodziła lewo prawo bardzo mocno. Po 5 km już było ok .
rtworek - Czw Mar 18, 2010 11:53
Jak skrecisz kola do końca w jedną strone i ruszasz i bedzie słychac tyrkotanie to bedzie orzegub do wymiany. jeżeli bije kolo podczas jazdy na wprost to może oznaczać luz na sworzniach wachacza lub drażka kier. Sprawdz czy niesa zapieczone śruby pływające na zaciskach hamulcowych. A najlepiej pojedz na diagnostyke to przebadają całe zawieszenie.
Legion1349 - Czw Mar 18, 2010 12:06
sprawdź mocowanie przekładni kierowniczej, u mnie drgało jak była poluzowana.
leon77 - Czw Mar 18, 2010 14:54
dzięki na pewno sprawdzę
kamax_19 - Sob Maj 29, 2010 22:42
Podepnę się do tematu otóż szykuje się wymiana przegóbów bo jeden już ładnie sobie zaczoł grać i tak przeglądając alledrogo znalzałem pare różnych rozdaji. Co mam na myśli nie tylko cenowo ale i tez liczba zębów wewnętrznych kolejno 22,23,29, lub 32 zęby, czym to się różni? Średnice przegóbów z tego co widzę tez się różnią dodam ze mam Dieselka i nawet nie wiem czy będzie któryś pasował jak to sprawdizć i jak wybrać dobry żeby troche potrzymał za rozsądną kase
|
|