|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R75T] Gdzie można kupić czujnik położenia wałka rozrządu
Kigent - Sro Mar 24, 2010 21:33 Temat postu: [R75T] Gdzie można kupić czujnik położenia wałka rozrządu Witam
Przejrzałem już większość postów dotyczących problemów z odpaleniem Roverka r75 CDT z silnikiem BMW.
Proszę Was tylko o aktualną informację gdzie można zakupić ten czujnik i na co musiałbym zwrócić swoją szczególną uwagę. W jaki sposób stwierdzę, że dany czujnik to ten właściwy?
Wiem, że mój czujnik już ledwo dycha i nie chciałbym pewnego dnia na mieście zdziwić się podczas startu spod "sklepu"
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam
R75 2.0 CDT 1999r.
apples - Sro Mar 24, 2010 21:50
http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=51438
i szukaj w sklepach z częściami BMW.
szamanpl - Czw Mar 25, 2010 07:03
Mam takowy do sprzedania (błędna diagnoza mechanika),oryginał BMW 7 796 054 - 01 made in germany , nowy (cena zakupu 390 zł.) sprzedam za 300 + przesyłka ,wiadomość na priv , pozdrawiam szamanpl
Kigent - Czw Mar 25, 2010 08:41
szamanpl napisał/a: | Mam takowy do sprzedania (błędna diagnoza mechanika),oryginał BMW 7 796 054 - 01 made in germany , nowy (cena zakupu 390 zł.) sprzedam za 300 + przesyłka ,wiadomość na priv , pozdrawiam szamanpl |
Właśnie podałeś jakiś numer... kurde skąd mogę mieć pewność że u mnie nie będzie teraz "błędnego zakupu części" sorry za ciemnotę ale dopiero zaczynam się w tą dziedzinę wgryzać
Pozdrawiam
apples - Czw Mar 25, 2010 12:07
Numer szamanpl się zgadza z tym co napisałem tu http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=51438 Także bez obaw. Teraz tylko kwestia czy diagnoza prawidłowa.
Kigent - Wto Kwi 06, 2010 16:42
OK. Dzięki.
Najlepsze jest to, że teraz mam spokój. Sytuacja powtórzyła się tylko dwa razy. Jednak za pierwszym razem odpaliłem po kilku minutach, a za drugim razem musiałem ściągnąć kumpla z kompem (1,5h) aby mi pomógł uruchomić sprzęt (wtedy dowiedziałem się o błędzie czujnika wałka rozrządu). Usunął błąd i na razie wszystko cyka. Zastanawiam się czy aby nie wymienić tej części bo jak znów będę miał problem ze startem to ...
Radźcie proszę
Pozdrawiam
[ Dodano: Wto Kwi 06, 2010 17:42 ]
Diagnoza prawidłowa, ale mam problem z zakupem tego czujnika. Z "Iter..." mnie odsyłają do ASO BMW gdyż jest to niby oryginalna część i tylko w ASO mogę to dostać - cena bez komentarza.... masakra
Jest możliwość kupić ta część w sklepie internetowym?
Z góry dzięki za info.
Pozdrawiam,
szamanpl - Sro Kwi 07, 2010 06:44
moja oferta jest nadal aktualna
|
|