Zobacz temat - [R200 1,4 16V 94 pb lpg] Przednie lampy do wymiany

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover 200/400 lata 92-95 (kanciak)
oraz Rover 200 coupe/cabrio i Rover 400 tourer - [R200 1,4 16V 94 pb lpg] Przednie lampy do wymiany

Adi88Racing - Sro Mar 24, 2010 22:33
Temat postu: [R200 1,4 16V 94 pb lpg] Przednie lampy do wymiany
Witam takie pytanko mam
Ja tu nowy jestem a chodzi o roverka kolegi bo prawie mu swiatla nie swieca i sa ustawine bardzo wysoko, ja u siebie a mam opla bez problemu odkrecilem lampy wyczyscilem je i od razu poprawa jest a u niego raz ze regulacja nie dziala to swiatel prawie niema. Jak one sa tam zamocowane? Nie moja fura wiec nie chce niczego zniszczyc pokretla od regulacji nie mozna ruszyc w zadna strone no i jak je wyjac? Zeby zdjac grill to trzeba caly zderzak wyjmowac z lampami tez tak jest?
Z gory dzieki za odpowiedz pozdr

themartino - Sro Mar 24, 2010 23:00

No więc tak, da rade wyjąć lampy bez ściągania zderzaka ale trzeba się naszarpać i można coś połamać, lepiej ściągnąć zderzak (jakieś 15min) i wyjąć je bez problemu.

Co do regulacji jak je wyjmiesz to z tylu jest takie małe pudełeczko (silniczek) można je otworzyć i sprawdzić czy zębatki się nie zablokowały, ewentualnie delikatnie popsikać WD 40.

A co do czyszczenia to miałem ten sam problem, więc rozkleiłem lampy wszystko wyczyściłem i nic, więc wypolerowałem klosze ( to był mój błąd) było jeszcze gorzej, najlepszy sposób to nowe lampy koszt około 150zl za sztukę (nowe).
Ja kupiłem nowe i nie załuję na prawdę dobrze świećą

kumilek23 - Czw Mar 25, 2010 07:11

A jaki to jovejek :?: W 200 generalnie oświetlenie pozostawia wiele do życzenia, u mnie dopiero wymiana na Angel Eyes + halogeny dała pożądany efekt, ale to wydatek 600 zł
themartino napisał/a:
najlepszy sposób to nowe lampy koszt około 150zl za sztukę (nowe)

To lampki Valeo, też widziałem je w tej cenie, do tego żaróweczki Philiphs Blue Vision (50 zł) i też powinno być dobrze :mrgreen: tylko nie wiem czy są przystosowane do elektrycznej regulacji, ale to mały problem, wystarczy dobrze ustawić :wink:

Adi88Racing - Czw Mar 25, 2010 07:14

Wielkie dzieki za odpowiedz, polerowac nie mialem zamiaru chcialem je tylko wyczyscic z nadzieja ze bedzie troche lepiej ( u mnie to pomoglo) w weekend sie z tym bedziemy bawic to zobacze co i jak dzieki pozdrawiam
themartino - Czw Mar 25, 2010 18:55

Cytat:
To lampki Valeo, też widziałem je w tej cenie, do tego żaróweczki Philiphs Blue Vision (50 zł) i też powinno być dobrze :mrgreen: tylko nie wiem czy są przystosowane do elektrycznej regulacji, ale to mały problem, wystarczy dobrze ustawić :wink:

Są przystosowane, wystarczy przełożyć silniczki.
Ja nie wiem jakie mam żarówki bo to mechanik po wypadku mi wsadzał ale muszę przyznać że mile mnie zaskoczyły, więc nowe lampy + dobre żarówki i będzie git.

borsi - Pon Maj 31, 2010 20:47

Pytanie podpinające się pod temat.
Słaba jakość światła padającego o zmroku tzw . szarówa wtedy bardzo słabo świecą moje lampy czy wymiana na nowe żarówki pomoże coś ?

Adi88Racing - Wto Cze 01, 2010 06:28

Wydaje mi sie ze nic nie pomoze, ja w swojej viki do starych lamp dawalem rozne zarowki i zawsze efekt byl ten sam czyli brak efektu. Troche pomoglo czyszczenie kloszy ale tylko troche