|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 420 benzyna 99r.] Problem z odpalaniem
czaja18 - Pią Mar 26, 2010 13:30 Temat postu: [R 420 benzyna 99r.] Problem z odpalaniem Witam
Mam mały problem z moją furką. Mianowicie gdy chce ją odpalić muszę najpierw przekręcić kluczyk na zapłon, poczekać 3-4 sekundy i dopiero kręcić rozrusznikiem. Gdy odpalam od razu bez czekania na zapłonie silnik muli i muszę zaczynać jeszcze raz ale z dodawaniem gazu. Co to może być?
praktis - Pią Mar 26, 2010 13:50
Wygląda jakby paliwo cofało się do zbiornika albo nieszczelność w przewodach paliwowych.
czaja18 - Pią Mar 26, 2010 15:33
A w instalacji paliwowej jest gdzieś jakiś zawór zwrotny który mógł się popsuć?
Może filtr paliwa wymienić?
Chyba będę musiał skoczyć do warsztatu ale boje się że mi pół auta wymienia a problem dalej będzie.
azer - Pią Mar 26, 2010 16:01
czaja18 napisał/a: | A w instalacji paliwowej jest gdzieś jakiś zawór zwrotny który mógł się popsuć? |
http://www.roverki.pl/mod...ies=Technika#52
Cytat: | Przyczyną cofania się paliwa do zbiornika jest uszkodzony zaworek zwrotny w gruszce, bądź nieszczelność przewodu paliwowego. Należy kupić nowa gruszkę (cena od 50 do 100 zł) albo wstawić zaworek zwrotny między zbiornikiem paliwa, a filtrem. |
czaja18 - Pią Mar 26, 2010 16:33
Nie znalazłem na allegro takiej gruszki do benzyny, pod maską też jej nie widać więc to się dotyczy tylko diesla.
Podskoczę najwyżej w przyszłym tygodniu do warsztatu i zobaczę co mi powiedzą.
P.S. Znalazłem jakiś kabel w bagażniku. Od czego on może być:
Zmieniarka?
azer - Pią Mar 26, 2010 16:45
pardon, przeczytałem 420 i pomyślałem odrazu o dieslu
a ten kabel to podejrzewam od jakiejś instalacji audio, ale nie wiem tak naprawde
czaja18 - Sro Mar 31, 2010 23:59
Postanowiłem wymienić filtr paliwa. Tylko nie wiem czy robić to samemu czy jechać do warsztatu. Trzeba po wymianie odpowietrzać instalację paliwową czy robić coś z czym mogę nie dać sobie rady?
soviet100 - Czw Kwi 01, 2010 00:01
Ten kabel jest od zmieniarki .
Flirt paliwa bez problemu sam wymienisz .
czaja18 - Pią Kwi 02, 2010 11:25
Dzisiaj wymieniłem filterek i problemy się skończyły
Odpala na dotyk i jakby lepiej się wkręca na obroty zobaczę jeszcze jak będzie podczas jazdy.
Nie robiłem tego wcześniej bo poprzedni właściciel zapewniał mnie że wymienił wszystkie filtry co się zgadzało w przypadku powietrza i filtra kabinowego a od paliwa był jeszcze fabryczny
|
|