Zobacz temat - [R620] Pokrętło obok pedału sprzęgła

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Pokrętło obok pedału sprzęgła

csdark - Sob Kwi 17, 2010 13:22
Temat postu: [R620] Pokrętło obok pedału sprzęgła
Witam,
Dziś po trzech latach korzystania z samochodu postanowiłem zrobić gruntowne czyszczenie wnętrza samochou po wyjęciu fotela kierowcy po lewej stronie pedału sprzęgła zauważyłem jakieś pokrętło obudowane, pokretło to jest wielopozycyjne. Możecie mnie uświadomić co to takiego ?
Pozdrawiam

PS próbowałem coś znaleźć na forum ale wywalało mi brak tematów.

kurtki - Sob Kwi 17, 2010 20:54

Hmm? aż jutro podejdę i zobaczę. W Polonezie też było takie pokrętło którym ustawiało się czas przerwy pracy wycieraczek( chyba nie jasno napisałem ). Chodzi mi o czasową prace wycieraczek czyli wytrze chwila przerwy i znowy oczyści i znowu przerwa pare sekund itd. Ale namotałem, ale inaczej nie potrafię.
Dobranoc

marthinez - Sob Kwi 17, 2010 21:50

csdark napisał/a:
po lewej stronie pedału sprzęgła zauważyłem jakieś pokrętło obudowane, pokretło to jest wielopozycyjne.
Jedyne pokrętło sie tam znajdujące jakie znam to zamykanie klapki bezpieczników.
Nie o to przypadkiem Ci chodzi?

magill - Sob Kwi 17, 2010 21:56

wydaje mi się, że chodzi o takie plastikowe 'pudełeczko' do którego wchodzą kable z jednej i z drugiej strony. Górna część tej zabawki jest przezroczysta, natomiast dolna, jeśli dobrze pamiętam szara lub coś w ten deseń.
Jakiś czas temu tam grzebałem i też byłem cholernie ciekaw co to jest za pierdółka. Jeden z kabelków miałem odczepiony, ale podłączyłem i nie mam pojęcia czy coś się poprawiło :P

Czekam również na odpowiedź :] bom sam ciekaw

csdark - Pon Kwi 19, 2010 08:51

marthinez napisał/a:
Jedyne pokrętło sie tam znajdujące jakie znam to zamykanie klapki bezpieczników.
Nie o to przypadkiem Ci chodzi?

Dokładnie o to mi chodziło, wczoraj to sprawdziłem, choć absolutnie bezpieczników sie tam nie spodziewałem, swoją drogą dostęp do nich jest okropny :)