|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Problem z alarmem
frycus1 - Sob Kwi 17, 2010 15:09 Temat postu: [R620] Problem z alarmem Witam wszystkich.
Czytając forum podpiąłem uniwersalną centralkę do tego fabrycznego tak jak misiek_KR w tym (http://forum.roverki.eu/viewtopic.php?t=23488) temacie. Tylko że napięcie podłączyłem pod kabel biało-niebieski tak jak januszek63.
Centralny chodzi ale alarm nie chce się uzbroić nawet jak przekręcam kluczykiem, a gdy odepne od masy kable z nowej centralki to przekręcając kluczyk alarm się uzbraja.
Czy coś nie jest tak podłączone?
Deamian - Sob Kwi 17, 2010 15:30
frycus1 napisał/a: | Tylko że napięcie podłączyłem pod kabel biało-niebieski tak jak januszek63 |
Bo tak powinno być. Niebiesko czerwony jest od zasilania syreny alarmu.
frycus1 napisał/a: | Centralny chodzi ale alarm nie chce się uzbroić nawet jak przekręcam kluczykiem, a gdy odepne od masy kable z nowej centralki to przekręcając kluczyk alarm się uzbraja. |
W jakim sensie alarm nie chce się uzbroić Nie migają diody w drzwiach czy po otwarciu drzwi nie wyje Napisz coś więcej
frycus1 - Sob Kwi 17, 2010 15:38
Gdy zamykam drzwi z podpiętą nową centralką nie migają diody a także nie wyje alarm. Nawet gdy kluczykiem zamknę.
A gdy zostanie odłączona ta nowa centralka(odłączam masę) to alarm się uruchamia tak jak powinien.
zapomniałem dodać, że wczoraj jak przyjechałem z pracy po ciemku zobaczyłem że gdy zamykam drzwi z pilota, dioda w drzwiach tak ledwo co błyśnie przez chwileczkę i dalej nic się z nią nie dzieje.
|
|