|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 2.0D 98r]
kacper81 - Nie Kwi 25, 2010 18:55 Temat postu: [R200 2.0D 98r] podczas jazdy przy wyższej prędkości coś jak by blokowało ,jak by mu brakowało ropki a na dodatek po otwarciu maski gruszka do pompowania jest sciśnięta tak jak by się zapowietrzała , czy możliwe żeby przyczyną był zatkany wąż odpowietrzający od baku ,jak to sprawdzić i jeśli jest tak jak pisałem to jak odpowietrzyć czy przetkać tego węża
thef - Nie Kwi 25, 2010 19:04
Proszę dopisać w temacie krótki opis problemu zgodnie z zasadami kącika
Jeśli pompka się zasysa, to albo ma zablokowany zaworek zwrotny, albo jest jakaś niedrożność w innym miejscu. Proponuje najpierw ściągnąć gruszkę i zastąpić ją samym wężem paliwowym.
Lukasz00 - Pon Kwi 26, 2010 17:17
Ja miałem ten sam problem, na początku założyłem jakąś nieoryginalną gruszkę, którą kupiłem za 50 zł ale jaka cena taka jakość, długo nie wytrzymała. Teraz jeżdżę bez gruszki i wszystko jest w porządku. Choć nie wiem czemu, za każdym razem jak odkręcam wlew paliwa zasysa mi się powietrze, tak jakby w korku nie było dobrego odpowietrzenia.
thef - Pon Kwi 26, 2010 17:32
Lukasz00 napisał/a: | Choć nie wiem czemu, za każdym razem jak odkręcam wlew paliwa zasysa mi się powietrze, tak jakby w korku nie było dobrego odpowietrzenia. | Spróbuj oczyścić odpowietrzenie pod korkiem i sprawdzić sprężynkę w samym korku.
|
|