|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R200 2.0SDi 1999] Przewód wspomagania - wyciek
kriss_one - Pon Maj 03, 2010 16:54 Temat postu: [R200 2.0SDi 1999] Przewód wspomagania - wyciek Witam,
Mam pytanie odnośnie przewodu wspomagania. Ostatnio zlokalizowałem wyciek w miejscu zaznaczonym na zdjęciu. Znalazłem jeden taki przewód na allegro za 80zł ale napisane jest że to przewód do R200 1.8 16V. Zastanawiam się czy w tym właśnie miejscu przewód jest na stałe mocowany czy jakoś można wymienić ten kawałek zaznaczony strzałkami od zbiorniczka do metalowego przewodu. Szukałem nowych ale nie znalazłem z wujkiem google chyba że to ma jakąś swoją specjalną nazwę. Jak naprawić raz a porządnie ten wyciek bo przypuszczam że izolacja tutaj długo nie wytrzyma. Jak ktoś wie lub przerabiał ten temat niech się wypowie.
darek_wp - Pon Maj 03, 2010 17:40
Najpewniej to będzie podjechać do ludzi, którzy robią węże ciśnieniowe - dorobią odcinek, zaprasują i będzie znów na lata (i z gwarancją )
kriss_one - Pon Maj 03, 2010 19:10
Tylko trzeba pewnie wyjąć cały przewód żeby połączyli końcówki a mi bardziej chodziło o naprawę domową z ewentualnym dokupieniem części...
darek_wp - Wto Maj 04, 2010 07:25
Nowego przewodu raczej nie kupisz. Kupno i montaż używki po jakimś czasie może dać takie same objawy. W domowym zaciszu raczej nie naprawisz zakucia węża. Moim skromnym zdaniem najszybciej i najpewniej dorobić ten kawałek przewodu i od nowa zakuć. Podjedź najpierw do gości, zapytaj, może się okazać że zrobią na miejscu i trzeba będzie tylko dokupić płynu do dolania.
SeevS - Wto Maj 04, 2010 08:02
Ah.. te węże w R. darek_wp, dobrze mówi. Mi ludzie o takiej roboty wzięli 10zł robota zajęła im 15 minut.
jackelvis - Wto Maj 04, 2010 14:52
SeevS, podaj u kogo byłeś, chętnie też się wybiorę
kriss_one - Wto Maj 04, 2010 19:28
No dobra to posłucham dobrej rady
Zna ktoś może sprawdzone miejsce w Warszawie gdzie zrobię taki przewód?
|
|