Zobacz temat - [45 2.0 2000] Renowacja felg aluminiowych samemu?

Forum Klubu ROVERki.pl

Tuning wizualny - [45 2.0 2000] Renowacja felg aluminiowych samemu?

miuzziker - Pią Maj 07, 2010 14:34
Temat postu: [45 2.0 2000] Renowacja felg aluminiowych samemu?
Witam. Posiadam felgi aluminiowe 15" widoczne na zdjęciu poniżej. Posiadam dostęp do tokarki, frezarki, kompresora. Co jeszcze musiałbym mieć żeby odnowić felgi tzn. wyczyścić, pomalować i wypolerować felgi. Czy można wyrównać kant felgi, żeby nie był tak chropowaty. Widać to na pierwszym zdjęciu.
dobryziom - Pią Maj 07, 2010 15:43
Temat postu: Re: [45 2.0 2000] Renowacja felg aluminiowych samemu?
miuzziker napisał/a:
Witam. Posiadam felgi aluminiowe 15" widoczne na zdjęciu poniżej. Posiadam dostęp do tokarki, frezarki, kompresora. Co jeszcze musiałbym mieć żeby odnowić felgi tzn. wyczyścić, pomalować i wypolerować felgi. Czy można wyrównać kant felgi, żeby nie był tak chropowaty. Widać to na pierwszym zdjęciu.

frezarka, tokarka to za ciężki sprzęt do aluminium wystarczy drobny papier ścierny i ładnie wyrównasz ranty.

karasbp - Pią Maj 07, 2010 15:48

Nie potrzebne są żadne tokarki ani frezarki. Po prostu papierek ścierny w rączkę i jedziesz. patrząc na felgi aż tak źle nie jest. jeśli chcesz malować to tak jak mówiłem, papierkiem wyrównaj rant a resztę przygotuj do malowania. Zmatuj i kładź lakier. takie jest moje zdanie. Powodzenia
miuzziker - Pią Maj 07, 2010 19:40

A czy ta farba mi szybko nie zejdzie? Jakiej farby najlepiej użyć? A czy można uzyskać taki efekt jak na zdjęciu. Tak żeby się świeciło?
dobryziom - Pią Maj 07, 2010 19:53

musiałbyś dać felgi do chromowania raczej samemu to ciężka sprawa...
miuzziker - Pią Maj 07, 2010 21:47

To nie będę polerować. A jak je wyczyszczę papierem ściernym to będę musiał malować? Czy ta farba później nie schodzi szybko?
Markzo - Pią Maj 07, 2010 22:17

http://forum.roverki.eu/v...light=renowacja ja swoje zrobiłem tak :) wytrzymały już 2 zimę i poza obdarciem przez wulkanizatora jest cacy :)
miuzziker - Pią Maj 07, 2010 23:10

A czym malowałeś te felgi? Pędzlem?
Markzo - Sob Maj 08, 2010 07:25

Przecież widać na fotkach, że to spray i potem pisze w temacie :) srebrny motip :)