Zobacz temat - [rover 420D] Proszę o opinię

Forum Klubu ROVERki.pl

Chcę kupić ROVERka - [rover 420D] Proszę o opinię

highlander80 - Wto Cze 15, 2010 09:00
Temat postu: [rover 420D] Proszę o opinię
Witam

Szukam dla siebie Roverka i wpadło mi w oko takie autko: http://www.otomoto.pl/ind...ow&id=C13655649

Bardzo was proszę o opinię na temat tego auta.

tronsek - Wto Cze 15, 2010 09:20

Autko wyglada ładnie i na zdbane. Praktycznie nie ma się do czego czepić, więc przy ogladaniu trzeba być bardzo uważnym, czy rzeczywiście nie bite. Komora silnika nie myta, czyli nic nie picowane.
Jest to wersja bez IC Moc 86KM.
Moim zdaniem warto obejżeć.

staf - Wto Cze 15, 2010 09:32

Światła przeciwmgłowe, są na pewno?
Zwróć uwagę na zbiorniczki wyrównawcze, niski poziom płynów.
Ogólnie wygląda ładnie, cena pewnikiem do "zbicia"

tronsek - Wto Cze 15, 2010 09:44

staf napisał/a:
Światła przeciwmgłowe, są na pewno?

Tylne są na pewno.

highlander80 - Wto Cze 15, 2010 10:00

Serdeczne dzięki za podpowiedzi:) Światła przeciwmgłowe to może sprzedawca miał na myśli tylnie;) A czy możecie coś napisać i jakości i żywotności tych silników? To mój pierwszy Diesel do jakiego się przymierzam. Na co zwrócić uwagę jeśli chodzi o silnik?
tronsek - Wto Cze 15, 2010 11:20

Z tego co wiem, są to dość trwałe i praktycznie bezawaryjne silniki. Jeżeli poprzedni właściciel dbał o silnik, regularnie wymieniał olej, filtry i jeździł na czystym paliwku to nie bedziesz miał problemów. Ja od ponad 2 lat eksploatuję SDI i przez ten okres zrobiłem prawie 85000km i mogę powiedzieć, że nie miałem z nim problemów, nawet przy -25 gadał od strzała.
Sprawdź, czy silnik suchy, bez wycieków. Spocenie w okolicy turbiny jest dopuszczalne.
Po odpaleniu nie powinien dymić, równo pracować.