Zobacz temat - [R all] Uderzenie

Forum Klubu ROVERki.pl

Wszystkie (Wszystkie modele marki Rover i MG) - [R all] Uderzenie

wlodi1991 - Pon Cze 21, 2010 17:08
Temat postu: [R all] Uderzenie
Witam, mam taki problem wczoraj wracajac z pracy przy skręcie w lewo kat90 stopni uderzyłem prawyk molem w krawężnik predkosc to była malutka ledwo 2 wrzuciłem później zaczęło mnie ściagać w lewo zjechałem na przystanek zarzucilem zapac bo felga jest strasznie krzywa nei nadaje sie do użytku wiec to jest do wywałki wiadomo i rozebrałem to wszystko wymieniłem stabilizator to chyba będzie drażka reakcyjnego bo to miałem na drażkach kierowniczych zrobił się wielki luz wiec to jutro jade na warsztat wymienć i ustawić zbieżność noi jeszcze dodam do tego ze tak patrzac na oko to wydaje mi sie ze kolo mi sie minimalnie pochyliło, i teraz chciałbym się poradzić czy wymiana samych drążków mi pomoże czy coś jeszcze jest do wymiany co wy o tym myślicie.
colin1983 - Pon Cze 21, 2010 17:31

sprawdź drążek reakcyjny przy uderzeniu koło się przesunęło do przodu albo do tyłu???
wlodi1991 - Pon Cze 21, 2010 17:33

chyba tak minimalnie sie przesuneło
colin1983 - Pon Cze 21, 2010 19:02

Trzeba będzie sprawdzić gumki na drążku na nich mogło się koło przesunąć :???:
wlodi1991 - Sro Cze 23, 2010 17:26

No tak wiem ktore to gumy zmeinilem je ale jak naciagnać kolo? czy wymiana koncowek deazkow kierowniczych cos pomoze naciagnie to kolo troche'?
colin1983 - Sro Cze 23, 2010 17:42

Powinno pomóc sprawdz wahacz czy nie jest zgięty?? http://forum.roverki.eu/v...fni%EAte+ko%B3o w tym temacie było o cofniętych kołach może ci coś to pomoże
:wink: