|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R 220 SDi '96] "Miękki" hamulec
Chester - Pią Cze 25, 2010 09:50 Temat postu: [R 220 SDi '96] "Miękki" hamulec Witam
Mam problem z R a dokładnie z hamulcem. Pedał hamulca jest strasznie "miękki" a co za tym idzie strasznie nisko zaczyna sie efektywne hamowanie,a po przytrzymaniu nogi na hamulcu pedał ucieka powoli w podłogę, porównanie mam z R 25 tam pedał hamulca jest "twardy" i trzeba uważać żeby podczas hamowania nie wylecieć przez przednią szybę. Moje doświadczenie z autami kieruje mnie w stronę pompy hamulcowej prawdopodobnie zaczyna przepuszczać.
Hamulce są w 100% odpowietrzone i nie było żadnych obiekcji na stacji diagnostycznej podczas przeglądu(różnice w sile hamowania do 10%).
Harry - Pią Cze 25, 2010 10:40
zobacz pompę, i cylinderki, kiedy płyn hamulcowy wymieniałeś?
zuber84cool - Pią Cze 25, 2010 10:45
Widać że masz zapowietrzony układ,albo źle odpowietrzony albo nieszczelny
Chester - Pią Cze 25, 2010 10:53
Harry, płyn jak zdejmowałem tylne zaciski ok 3 m-ce temu przed zmiana i po zmianie to samo, cylinderki są ok bo sprawdzałem przy wymianie płynu ... a do pompy jeszcze sie nie dobierałem jak się już wezmę za pompę to powymieniam wszystko co będzie w zestawie naprawczym, ale wcześniej wole poznać opinie pomysły innych
zuber84cool, układ jest w 100% dobrze odpowietrzony i szczelny brak ubytków płynu .... to sie nie stało po mojej ingerencji w układ poprostu z czasem .....
zuber84cool - Pią Cze 25, 2010 10:56
A to że pompa puszcza to co to jest? tak samo świadczy o zapowietrzonym układzie
Harry - Pią Cze 25, 2010 10:58
zobacz tą pompę,bo czasami sie dzieje tak,ze jak dajesz nowy płyn to pompa lubi strzelić
etimark - Pią Cze 25, 2010 12:31
Ja bym się przyjrzał serwo, ewentualnie przewody podciśnienia.
|
|