|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 600, Honda Accord - [R620] Popsuty mechanizm bocznej szyby
marcin002 - Pią Cze 25, 2010 13:49 Temat postu: [R620] Popsuty mechanizm bocznej szyby Witam. Otóż zepsuł sie mechanizm przedniej lewej szyby w moim roverku. Moje pytanie, czy mechanizm z rovera 200 będzie pasował do mojego 620 ? Dla jasności załączam link mechanizm przedniej b. szyby rover 200 . Proszę o szybką odpowieź. Z góry dziękuję i pozdrawiam
bastek - Pią Cze 25, 2010 14:43
marcin002 napisał/a: | zepsuł sie mechanizm przedniej lewej szyby |
opisz co się zepsuło, co w nim nie tak
marcin002 - Pią Cze 25, 2010 15:49
Podczas zimy chyba coś przymarzło i zasuwając szybe coś strzeliło.. Później ona chodziła bez większych problemów, a teraz wgl spadła z szyny. Okazało się, że poprzedni właściciel już kombinował z mechanizmem, ponieważ plastikowe łożysko - które "chodzi" po tej prowadnicy zastąpił metalową blaszką i ona spadła z tej prowadnicy. Teraz gdy ja założyłem znów to spadła, ponieważ zbyt ciężko chodzi metalowa część, a prawa strona jest na plastikowym łożysku i jest po tamtej lżej, przez co szyba nie równo się zasuwa i wyskakuje... zasunąłem i na razie nie będę odsuwał jej. Szukałem na allegro tego mechanizmu i dlatego pytałem się czy będzie pasował do 620.
fresku - Pią Cze 25, 2010 16:00
ja mam zrobione tak samo jak poprzedni własciciel Twego autka,
jeżeli rolka w prowadnicy nie jest"na wymiar", to szyba nie bedzie sie opuszczac\podnosic tak jak nalezy...poprostu za duże luzy w prowadnicy
przerabialem to i jezdze nie opuszczajac na maxa tej szyby,tylko do połowy.
a czy mechanizm z r200 pasi do r600 to nie mam pojecia, ale wydaje mi sie ze niebardzo.
szyby musialy by byc takiej samej wielkosci, prowadnice tak samo, a wątpie ze tak jest...
czekaj na wypowiedz"bardziej obeznanych" pozdro
konradoos - Sob Cze 26, 2010 16:38
nie pasuje..
JA KUPIŁEM Z R200(BYŁ SPORO TAŃSZY) TEN MECHANIZM I SAM GO SOBIE PRZEROBIŁEM..
jEST INNA DŁUGOŚĆ RAMIENIA PROWADNICY(CHYBA) BO JUZ DOBRZE NIE PAMIETAM.
PROBOWAŁEM NA ROZNE SPOSOBY ZASTAPIC TO KUŁECZKO CO JEŹDZI PO PROWADNICY ALE MI SIE NIE UDAŁO. JAK NIE CHCESZ KOMBINOWAC TO KUP Z rH600 I TYLKO PRZEŁÓŻ
I NAJLEPIEJ PRZESMAROWAC WSZYSTKIE PROWADNICE, BO TO OD TEGO TO KUŁKO SIE BLOKUJE I NISZCZY- Z RAKU SMAROWANIA
kasjopea - Sob Cze 26, 2010 17:29
konradoos, bardzo proszę wyłączyć caps lock .
konradoos - Sob Cze 26, 2010 17:39
okej:)
marcin002 - Wto Cze 29, 2010 11:11
Znalazłem mechanizm od rovera 400 . Czy będzie pasował ?
konradoos - Pią Lip 02, 2010 18:11
mysle ze nie..
|
|