Zobacz temat - [Rover 45 2002 1,6 16V] Adaptacja przepustnicy

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [Rover 45 2002 1,6 16V] Adaptacja przepustnicy

wiki - Sob Cze 26, 2010 17:38
Temat postu: [Rover 45 2002 1,6 16V] Adaptacja przepustnicy
Witam,
Jestem po wymianie sprzęgła i skrzyni biegów. Przestało charczeć, wszystko było ok. do dzisiaj. Zaczął tracić moc po chwili dym spod maski, brak wody w chłodnicy. Samochód stoi. Ja chyba zwariuję, mam jakiegoś pecha. Co to może być ? Znajomy nadmienił coś o wym. uszczelki pod głowicą. Nie wiem jaki koszt i czy to na pewno to ?
Pozdrawiam Wiki

kasjopea - Sob Cze 26, 2010 17:41

wiki, proszę uzupełnić dane dotyczące silnika w temacie.
darek_wp - Sob Cze 26, 2010 20:05

Bez paniki :wink: . Przede wszystkim trzeba sprawdzić gdzie jest dziura w układzie chłodzenia. Najprawdopodobniej pękł któryś z węży. Problem z uszczelką głowicy nie objawia się w ten sposób. Zapewne wystarczy wymienić uszkodzony odcinek węża, wlać płyn do chłodzenia i odpowietrzyć układ.
bizon - Nie Cze 27, 2010 13:34

darek_wp napisał/a:
Zapewne wystarczy wymienić uszkodzony odcinek węża, wlać płyn do chłodzenia i odpowietrzyć układ.

Wymienilbym jeszcze korek bo duza szansa ze to on spowodowal pekniecie weza.
Jak to zrobisz to jezdzij ale obserwuj uklad i wskazowke temperaury

[ Dodano: Nie Cze 27, 2010 14:34 ]
wiki napisał/a:
Niewiem jaki koszt

A jesli nie daj boze okaze sie ze to jednak uszczelka to jak poszukasz to w 700 zl sie zmiescisz

wiki - Czw Lip 22, 2010 12:13
Temat postu: [ROVER 45 1,6 16V 2002] Adaptacja przepustnicy
Witam,
Odebrałam samochód od mechanika. Wym. kpl.rozrządu, pompy wody, uszczelki pod głowicą i wszystko byłoby ok. ale nie jest mój mechanik rozkłada ręce. Problem - silnik nie stabilny wahania obrotów już przy starcie 1500, jeśli włączę klimę obroty spadają i podczas jazdy wyłącza się silnik. Podpowiedź mechanika ( Adaptacja przepustnicy-powrót do ustawień fabrycznych ). Co wy na to ? Gdzie to zrobić ? Pomocy !!

greg-si - Czw Lip 22, 2010 12:54

przekręcić zapłon i nacisnąć gaz kilka razy na max aż usłyszy się że coś zatrybiło

choć wątpię by to pomogło :/