Zobacz temat - [R25 IDT 2000r.] czujnik przy pedale ham.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [R25 IDT 2000r.] czujnik przy pedale ham.

maras83 - Czw Lip 01, 2010 16:40
Temat postu: [R25 IDT 2000r.] czujnik przy pedale ham.
Witam. Mój Rover ma dziwną przypadłość. Na postoju obroty kręcą się do konca po ruszeniu i zatrzymaniu juz tylko do 4000tyś. W czasie jazdy zawsze do konca. Przepływomierz jest nowy, czujnik wziosu iglicy tez sprawny. Jedyne co mnie zaciekawilo, to przewody przy czujniku pedału hamulca. Sam czujnik jest 4-pinowy, gniazdo też, ale podłaczone są tylko dw, po przekątnej. Przewód zielono-zółty rozchodzi się później w dwa przewody zielono-żółte, a drugi zlielono-różowy(chyba) w dwa zielono-rózowe. Czy tak w idt jest normalnie? Bo wiele razy było opisywane, ale do SDi
Remigiusz - Czw Lip 01, 2010 20:08

maras83, Ida tam tylko dwa piny, ze tego co pamietam jak ostatnio oglądałem :roll:
maras83 napisał/a:
Na postoju obroty kręcą się do konca po ruszeniu i zatrzymaniu juz tylko do 4000tyś. W czasie jazdy zawsze do konca.

I w czym tutaj problem jest :?:

maras83 - Czw Lip 01, 2010 21:49

W tym, ze czasem go zamula i to prawdopodobnie jest ze sobą związane
HuMaX - Pią Lip 02, 2010 07:18

Też mam taki problem i niestety jeszcze go nie rozwiązałem, a przepływomierz mam nowy.. po ponownym podpięciu przepływki mogę go kręcić do końca, po ruszeniu, lub paru przygazowaniach traci i kręci się tylko do 4 tysięcy obrotów.. :( może w końcu jakiś magik coś na to poradzi?