|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 75, MG ZT - [R7] Klima śmierdzi...
instpud - Pią Lip 02, 2010 18:02 Temat postu: [R7] Klima śmierdzi... witam... jak w temacie, a mianowicie kiedy tylko załączę AC to wyłanie się nieprzyjemny zapach, nie jest to tragedia, ale niejednokroc kiedy sie tylko zapomnialem i zalaczylem klime, rozbolala mnie od tego glowa!! czy wie ktos czego to moze byc powodem i jak to rozwiazac najwazniejsze... pozdrawiam
staf - Pią Lip 02, 2010 18:12
http://forum.roverki.eu/v...ja+odgrzybianie
dukat11 - Pią Lip 02, 2010 18:13
instpud napisał/a: | witam... jak w temacie, a mianowicie kiedy tylko załączę AC to wyłanie się nieprzyjemny zapach, nie jest to tragedia, ale niejednokroc kiedy sie tylko zapomnialem i zalaczylem klime, rozbolala mnie od tego glowa!! czy wie ktos czego to moze byc powodem i jak to rozwiazac najwazniejsze... pozdrawiam |
Wymienić filtr pyłkowy i odgrzybić najlepiej przez ozonowanie w sewisie klimatyzacji
Palkerson - Pią Lip 02, 2010 18:27
dukat11 napisał/a: | Wymienić filtr pyłkowy i odgrzybić najlepiej przez ozonowanie w sewisie klimatyzacji |
albo kupić w markecie coś takiego w sprayu co daje zadowalający efekt na jakiś czas
0L0 - Pią Lip 02, 2010 18:46
Apropo... W moim R75 ostatnio pojawił się dość nieprzyjemny zapach, ale tylko po dłuższym postoju. Po włączeniu klimy z nawiewów leci bezwonne powietrze i przykry zapach po pewnym czasie jazdy ulatnia się, by powrócić ponownie po kilku godzinach postoju.
Czy odgrzybianie da tu efekt? czy szukać ogniska smrodu gdzie indziej?
kasjopea - Pią Lip 02, 2010 18:59
0l0, wydaje mi się, że smrodek jak najbardziej będzie się pojawiał po postoju, ponieważ jak klimatyzacja nie chodzi, to te wszystkie smrody na parowniku się "odmrażają" .
instpud, następnym razem zanim założysz temat, proszę użyć funkcji "szukaj" i sprawdzić czy już takiego tematu na forum nie było. Akurat o klimatyzacji mowa była wielokrotnie .
Najpierw szukamy, później pytamy .
dukat11 - Pią Lip 02, 2010 21:42
Palkerson napisał/a: | albo kupić w markecie coś takiego w sprayu co daje zadowalający efekt na jakiś czas |
Tylko R75 ma mały feler i łatwo zalać komputer jak się przesadzi z pianką. A ozon może wychodzi drożej ale i daje lepsze efekty bez ryzyka zalania komputera.
kasjopea - Pią Lip 02, 2010 21:45
dukat11, nie ja to napisałam
dukat11 - Pią Lip 02, 2010 22:02
kasjopea napisał/a: | dukat11, nie ja to napisałam |
Poprawione
Palkerson - Sob Lip 03, 2010 07:22
z tym się zgadzam :/ bo ja w maździe zalałem sobie tym radio ::/
|
|