|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Tuning wizualny - Alufelgi do malowania. Poradzcie, na jaki kolor?
karasbp - Sob Lip 10, 2010 16:28 Temat postu: Alufelgi do malowania. Poradzcie, na jaki kolor? Witam. Przymierzam się do pomalowania alufelg BBS ale nie mogę się zdecydować na kolor. Rant felg jest wypolerowany, chodzi mi tylko o tzw szprychy. Jakie kolory są teraz modne? Które najbardziej chodliwe? Dodam, że felgi mają iść na sprzedaż więc zależy mi na większym zainteresowaniu. Myślałem nad kolorami BIAŁYM, CZARNYM lub ZŁOTYM. Poniżej przedstawiam poglądowe zdjęcia felg malowanych w tych kolorach (proszę nie zwracać uwagi na model)
Mazak - Sob Lip 10, 2010 18:13
1.czarne
2.złote
3.białe
Lisus - Sob Lip 10, 2010 18:14
Złote są Penery!! Maluj na złoto!!
Chociaż to też zależy od auta i od jego koloru, jak będzie pasować, ale jak mają iść na sprzedaż to mi najbardziej się podobają złote.
Ps. Ile za nie chces?
karasbp - Sob Lip 10, 2010 18:23
Lisus, to nie są te fele co na zdjęciach. Owszem bbs ale inny model które chcę zrobić na wzór tych. Ile chce? Hmmm... w sumie to nie wiem, wystawię na Allegro na licytację i zobaczymy co się będzie działo
Pływak - Nie Lip 11, 2010 15:37 Temat postu: Re: Alufelgi do malowania. Poradzcie, na jaki kolor?
karasbp napisał/a: | Jakie kolory są teraz modne? |
Takie jakie chce mieć potencjalny kupujący dlatego jeśli to są stare kultowe RS'y to albo całe w poler dajesz wtedy pasują pod każdy kolor nadwozia albo odpuść sobie malowanie bo i tak nowy właściciel albo je wypoleruje całe albo środki walnie w kolor budy lub inny, który mu będzie pasował...
Kaczorinho - Pią Lip 16, 2010 15:19
białe
bastek - Pią Lip 16, 2010 15:46
karasbp, daj najpierw jakieś foto albo pisz jaki masz model tych bbsów bo np. RSy z czarnym środkiem wyglądają kozacko ale te zwykle bbsy z np golfa 3 to będzie kupa straszna. Dawaj foto
karasbp - Pią Lip 16, 2010 19:31
Nie pamiętam modelu tych felg dokładnie ale wstawiam fotkę z Allegro bo znalazłem takie same:
bastek - Pią Lip 16, 2010 22:27
Który to rant masz wypolerowany? Jak dla mnie ta felga w ogóle nie ma rantu, ja bym zostawił srebrne to żadnego łał z tej felgi niestety nie zrobisz
Raptile - Sob Lip 17, 2010 07:50
Czajna felga jest be wogole jej nie widać. Dla lansu złotą
Palkerson - Sob Lip 17, 2010 08:33
ja ostanio lakierowałem kumplowi felgi do saaba i podobnym kolorze jak Twój ale kolor można określić jako brązowo, grafitowo złoty:) i powiem że wygląda superek
karasbp - Sob Lip 17, 2010 09:39
bastek, wiem, że felga nie robi szału, dlatego chcę coś z nią innego zrobić, żeby bardziej po oczach się rzucała. Taka zwykła szara na aucie jest mało zauważalna. Będzie gotowa, to na pewno wrzucę fotki na forum, wtedy zobaczysz jak wyszło. Nie oceniaj jej przed renowacją
bociannielot - Sob Lip 17, 2010 09:47
Ja bym szedł w naturalny kolor, będzie wyglądać jak noowka to lepsze wrażenie zrobi niż np czarny(wiele aut widziałem i pójście za modą nie zawsze przynosi pożądany efekt, czasami wręcz odwrotnie). Chociaż propozycja kolegi Palkersona, wygląda całkiem korzystnie .
Palkerson - Sob Lip 17, 2010 10:06
czarne fele odpadają .... nie wiem co to za moda ..... bo upodabnianie drogich felg do czarnych stalówek to dla mnie totalny bezsens... czarny kolor ukrywa kształt za który płacicie tyle kasy .... no ogólnie jak robić to tak by było widać a Roverki to raczej limuzyny .. ja bym na prawdę zrobił coś co delikatnie podkreśli np kolor tapicerki ... albo co już bardziej zaawansowane.. wykorzystać transparencje lakieru i dodać do przed ostatniej warstwy 5% bazy którą masz na samochodzie..
karasbp - Sob Lip 17, 2010 10:24
Palkerson, to nie są fele do Roverka...
bociannielot - Sob Lip 17, 2010 10:34
karasbp, a do czego?
karasbp - Sob Lip 17, 2010 10:48
Fele mają rozstaw 5x100 czyli grupa VAG. Audi, Skoda, VW, Seat
bociannielot - Sob Lip 17, 2010 10:52
subaru tez
karasbp - Sob Lip 17, 2010 12:03
To po co się pytasz skoro wiesz?
Palkerson - Sob Lip 17, 2010 13:47
to wal na srebro bo to uniwersalny kolor a jak zaczniesz kombinować to lista potencjalnych kupców się podzieli
bociannielot - Sro Lip 21, 2010 10:32
karasbp napisał/a: | To po co się pytasz skoro wiesz? |
Nie wiedziałem, ze zdjęcia nie widać rozstawu Po to pytam że łatwiej coś doradzić, wiedząc do czego to ma być felga, ale spoko -widać że nie potrzebnie się posty czasem pisze...
|
|