|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [Rover 200, 1.4 benz.] Problem z pilotem, imo..
kamila_00 - Pon Lip 12, 2010 13:20 Temat postu: [Rover 200, 1.4 benz.] Problem z pilotem, imo.. Witam, moj problem polega na tym :
Jak wszystko bylo ok, robilam nastepujace czynnosci..
Podchodze do auta, wciskam przycisk na pilocie, czerwona lampka zaczyna szybko mrugac (odblokowanie imo), siadam, przekrecam kluczyc w stacyjce i odpalam autko..
nie ma zadnych problemow..
teraz:
Podchodze do auta, wciskam przycisk na pilocie, a czerwona lampeczka wogole nic nie zaskakuje.. tak wiec otwieram drzwi kluczem (wczesniej gdybym tak zrobila, wlaczylby sie alarm), wsiadam do auta, przekrecam kluczyk na II i wlacza sie pikajacy dzwiek, przyciskam guzik i nic.... nic sie nie dzieje, nic sie nie zmienia.. czasem potrafie siedziec tak w aucie 30 min i nic.. az w koncu raz na 100 razy zaskoczy i udaje sie odpalic..
Zasnanawiam, sie teraz czy problem moze tkwic w pilocie czy gdzie indziej..:/
Bateria zostala wymieniona na nowa...
Pozdrawiam,
Kamila
colin1983 - Pon Lip 12, 2010 13:49
Cytat: | Bateria zostala wymieniona na nowa... | a czy zsynchronizowałaś pilota z immo po wymianie baterii??
kamila_00 - Pon Lip 12, 2010 13:51
Szukam na forum informacji na ten temat, ale nie moge znalezc.. Nie wiem jak to zrobic..
Moge prosic o jakas pomoc?
colin1983 - Pon Lip 12, 2010 13:57
Podejdź do najlepiej otwartego samochodu wciśnij kilka razy przycisk zamykania na pilocie powinna zamrugać kontrolka na desce
kamila_00 - Pon Lip 12, 2010 13:58
Nie działa
colin1983 - Pon Lip 12, 2010 14:01
pilot nie reaguje?? nie mruga jak naciskasz przycisk kontolka na desce?? a tak wogóle to czy ona świeci??
staf - Pon Lip 12, 2010 14:09
kamila_00,
http://forum.roverki.eu/v...onizacja+pilota
kamila_00 - Pon Lip 12, 2010 14:16
colin1983 napisał/a: | pilot nie reaguje?? nie mruga jak naciskasz przycisk kontolka na desce?? a tak wogóle to czy ona świeci?? | Przy uchylonych drzwiach swieci sie czerwone swiatelko nie mrugajac ani nic.. poporostu sie swieci.. domykajac je swiatelko gasnie, i zapala sie co 2 sek, przekrecajac kluczyk na II pozycje, wlacza sie pikanie i wtedy po przycisnieciu pilota dzwiek powinien sie wyl i odpalic.. a jest wrecz przeciwnie.. dzwiek pikania jest caly czas, przyciskam pilota i nic....
leszczu - Pon Lip 12, 2010 14:31
A masz może drugi pilot z kodami do immo
kamila_00 - Pon Lip 12, 2010 14:55
Niestety mam tylko jeden..
colin1983 - Pon Lip 12, 2010 15:38
kamila_00 napisał/a: | Przy uchylonych drzwiach swieci sie czerwone swiatelko nie mrugajac ani nic.. poporostu sie swieci | u mnie jest tak samo
kamila_00 napisał/a: | domykajac je swiatelko gasnie, i zapala sie co 2 sek | również jest tak samo
kamila_00 napisał/a: | przekrecajac kluczyk na II pozycje, wlacza sie pikanie | miałem tak jak wyciągałem akumulator z samochodu na pół dnia
spróbuj jak będzie tak pikać nie wysiadając z samochodu wcisnąć parę razy na przemian zamykanie i otwieranie może to pomoże ja tak u siebie zrobiłem i przeszło
kamila_00 - Pon Lip 12, 2010 15:48
Robie tak caly czas.. juz wszystkie opcje biore pod wzglad.. i cos nie idzie..:(
Droga jest taka naprawa?
colin1983 - Pon Lip 12, 2010 15:53
tylko nie wiadomo co mu jest czy to wina pilota czy ogólnie immobilizera, podpinałaś r-kę pod komputer?? może on by coś wykazał
pawel.o83 - Pon Lip 12, 2010 16:09
odłącz akumulator na 1 godz, pozniej podłącz aku. i zsynchronizuj pilota( nacisnij minimum 4razy przycisk zamykania, aż usłyszysz, że centralny zamknie sie). miałem podobny problem.
kamila_00 - Pon Lip 12, 2010 17:42
Synchronizowac go na otwartym aucie?
kasjopea - Pon Lip 12, 2010 17:46
Tutaj jest wszystko opisane: http://www.roverki.pl/ind...vera-serii-400- .
Następnym razem najpierw szukamy, później pytamy .
leszek95b - Pon Lip 12, 2010 22:43
kamila_00, jak nie dasz rady do jutra po południu i masz Roverka w niedalekiej odległości od obwodnicy to mogę podjechać jutro zobaczyć co jest nie tak.
A jeśli jesteś w stanie uruchomić jakoś Roverka to wpadnij na Trójmiejskiego spota w niedzielę i coś wykombinujemy
Tu masz linka do wątku o spotach http://forum.roverki.eu/v...p=526065#526065 .
leszczu - Wto Lip 13, 2010 10:55
kamila_00 napisał/a: | Synchronizowac go na otwartym aucie? |
Tak
leszek95b - Sro Sie 04, 2010 22:01
Koledzy, niestety nie jest to problem synchronizacji.
Poprostu nie da się wyłączyć immo z pilota. Zdarza się, raz na kilka (-dziesiąt, -set) razy odblokować.
Pilot organoleptycznie wydaje się być ok, bateria nowa.
Co się stanie po odpięciu centralki alarmowej pod nogami kierowcy?
pawel.o83 - Czw Sie 05, 2010 07:42
leszek95b napisał/a: | Koledzy, niestety nie jest to problem synchronizacji.
Poprostu nie da się wyłączyć immo z pilota. Zdarza się, raz na kilka (-dziesiąt, -set) razy odblokować.
Pilot organoleptycznie wydaje się być ok, bateria nowa.
Co się stanie po odpięciu centralki alarmowej pod nogami kierowcy? |
mam podobny problem ale tylko gdy na dworze jest wilgotno, tj. pada deszcz itp. natomiast gdy nastepnego dnia auto postoi w słońcu, praktycznie wszystko jest ok!dodam że wiążka w tylnej klapie jest ok(nie widać żadnych otarć itp), więc co to może być?!?napewno gdzieś na jakiś przewodach zbiera sie wilgoć, tylko gdzie?
|
|