Zobacz temat - jakie glosniki wysokotonowe (r200)

Forum Klubu ROVERki.pl

Car-audio, nawigacje, radia CB - jakie glosniki wysokotonowe (r200)

rafalbalec - Wto Lip 13, 2010 16:51
Temat postu: jakie glosniki wysokotonowe (r200)
ktos pomozE? w moim 'nowosci' (czyt. od kiedy go mam) niema

pzdr :)

piotrekcrash - Wto Lip 13, 2010 17:02

Nie wiem czy w ogóle były montowane seryjnie.

JA w miejsca przy klamkach za oryginalnymi maskownicami zamontowałem
piszczki z allegro za 35zł i graja fajnie. jakie dokładnie to już nie pamietam bo było to kawał czasu temu.

rafalbalec - Wto Lip 13, 2010 17:19

no tak ale na allegro wyszstkie dedykowane sa konkretnej marce. przynajmnije jak ja suzkam. a do rovera nie ma.
ktos wie jakie?

keczu - Sro Lip 14, 2010 06:42

rafalbalec napisał/a:
no tak ale na allegro wyszstkie dedykowane sa konkretnej marce. przynajmnije jak ja suzkam. a do rovera nie ma.
ktos wie jakie?

I nie znajdziesz bo fabrycznie nie ma, ale w zaleznosci na jakim poziomie masz auto mozesz wsadzic co chcesz bo miejsca jest duzo. Trzeba tylko wyjac zaslepke (po zdjeciu boczka drzwi) .Nie ma zadnego uchwytu ani okablowania, ale jeat plastikowy kolnierz i robiac w nim otwory mozna zamontowac na opacki zaciskowe, albo inaczej jak wolisz. 25 tke sprzedalem koledze to zamontowalismy jego fabryczne soprany wymontowane z Merca E klasy.

kowalainen - Sro Lip 14, 2010 09:02

Podobno podchodzą gwizdki od VW.
Brt - Sro Lip 14, 2010 09:21

piotrekcrash napisał/a:
Nie wiem czy w ogóle były montowane seryjnie.

W bogatych wersjach wyposażenia były montowane seryjnie.

Moim zdaniem nie ma sensu szukać fabrycznych i dedykowanych .... kupujesz same wysokotonówki + zwrotnice, dokłądasz w miejsce przygotowane przy klamkach w drzwiach, łączysz wszystko i bedzie działać ... lub kupujesz cały zestaw głośników odseparowanych (np. Helixy DB 62.1) i masz wszystkie niezbędne części ... do tego robisz od razu wygłuszenie drzwi matami i zapewniam, że efekt będzie bardzo przyzwoity i różnica ogromna w porównaniu do serii.