Zobacz temat - [R 416 1.6 1997 GAZ] Odciecie zapłonu

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R 416 1.6 1997 GAZ] Odciecie zapłonu

kendzior0987 - Sob Lip 17, 2010 08:15
Temat postu: [R 416 1.6 1997 GAZ] Odciecie zapłonu
Witam mam taki problem iz zazwyczaj jak jest zimny to odpala ale jak sie nagrzeje to gdy zgasze go i chce ponownie odpalic to tylko pika mi od imobilajzeru naciskam na pilocie i nie chce go rozpoznac jak przestanie pikac to przekrecam kluczyk zeby zadzialal zaplon a on nic kompletnie jest odciety.Prosze o pomoc

Auto to [R 416 1.6 1997 GAZ]

PS czyzby cos z cewka??

sTERYD - Sob Lip 17, 2010 10:40

odcięty jest zapłon, czy w ogóle rozrusznik nie reaguje??
jak rozrusznik, to posprawdzaj, czy dostaje prąd, może to coś z tym immobilajzerem nie tak, a może i sam rozrusznik.
Jak zapłon, to sprawdź, czy komputer podaje masę na cewkę, może to być wina czujnika położenia wału.

kendzior0987 - Sob Lip 17, 2010 19:25

Dzieki kabel przy rozruszniku byl luzny. Juz wszytsko jest ok
Temat do zamkniecia

azer - Sob Lip 17, 2010 19:33

podłącze się pod temat, bo od wymiany filtra powietrza jakiś czas temu mam problemy z kablem wzbudzającym od rozrusznika. Problem wychodzi raz na tydzień, dwa kiedy to właśnie nie mogę odpalić. Pytanie brzmi czy tak dociśnięty kabel to jest max czy powinien być mocniej? Bo słaby dostęp tam jest a mocniej mi się go docisnąć nie udaje. Problem jest o tyle stresujący że boje się gasić auta na np przejeździe kolejowym :/ Co prawda mam już wprawę w szybkiej naprawie, ale jednak...
darek_wp - Sob Lip 17, 2010 20:17

azer napisał/a:
czy tak dociśnięty kabel to jest max czy powinien być mocniej

Wtyk powinien wejść prawie do przewężenia na osłonie. Teraz jest wciśnięty za słabo.

azer - Sob Lip 17, 2010 20:56

aż tak mocno? :shock: ok dzięki