|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 400/45, Honda Civic i MG ZS - [R420d 2.0 98r] numer nadwozia
adimery - Pon Lip 19, 2010 11:00 Temat postu: [R420d 2.0 98r] numer nadwozia Witam dziś byłem na przeglądzie pierwszy po roku od rejestracji i mam problem bo koleś powiedział że nie przejdzie przeglądu bo nie widzi numer nadwozia ale nie chodzi o numer na tablice koło drzwi tylko wyryty na nadwoziu czy coś takiego. Gdzie powinien byc ten numer wyryty? Proszę o pomoc
Jugol - Pon Lip 19, 2010 11:04
w 45-ce jest jeszcze w lewym dolnym rogu szyby przedniej, sprawdź u siebie, a swoją drogą to dziwnie skrupulatny ten koleś na przeglądzie
harinezumi - Pon Lip 19, 2010 11:08
Po otwarciu maski silnika powinien być widoczny na górze ściany grodziowej lekko po lewej stronie.
Jugol - Pon Lip 19, 2010 11:09
...w 45-ce widać go przez takie wąskie okienko w szybie, ale w 400-ce pewnikiem jest inaczej
spontan - Pon Lip 19, 2010 11:11
W 400 jest na podszybiu i tak jak kolega napisał widać go przez wąską szczelinę na szybie. Być może miałeś wymienianą szybę i nie masz tej szczeliny.
szoso - Pon Lip 19, 2010 11:15
Instrukcja Obsługi
Cytat: | Numer identyfikacyjny samochodu
(VIN)
Numer jest wybity w komorze silnika w środkowej,
górnej części przegrody czołowej oraz na tabliczce
znamionowej przymocowanej w dolnej części
lewego przedniego słupka. Poza tym, jest
powtórzony na tabliczce widocznej w lewym,
dolnym rogu przedniej szyby. |
Jugol napisał/a: | ale w 400-ce pewnikiem jest inaczej |
nie jest inaczej
adimery - Pon Lip 19, 2010 11:20
tak szybę miałem wymieniana nie wiem co mam tera zrobić
Jugol - Pon Lip 19, 2010 11:22
poszukaj tego numeru po prostu w tym miejscu
kasjopea - Pon Lip 19, 2010 11:25
adimery, VIN jest w trzech miejscach. Tak jak wkleił szoso420. Na tabliczce też jest, jak gościowi się nie podoba, to na drzewo niech spada.
szoso - Pon Lip 19, 2010 11:26
Ja też miałem zmienianą szybę i nowa ma okienko pod vin, u ciebie też musi być, patrz na zdjęciu
Jugol - Pon Lip 19, 2010 11:27
kasjopea napisał/a: | Na tabliczce też jest, jak gościowi się nie podoba, to na drzewo niech spada. |
...dokładnie o tym samym pomyślałem- o co mu chodzi jedź jeszcze raz i mu pokaż i jak ma jakieś halo, zawołaj kogoś bardziej władnego na tej stacji
harinezumi - Pon Lip 19, 2010 11:29
adimery napisał/a: | tak szybę miałem wymieniana nie wiem co mam tera zrobić |
Pokaż temu diagnoście numer ze ściany grodziowej a jak i to nie pomoże to zmień stację i zrób przegląd gdzie indziej.
adimery - Pon Lip 19, 2010 11:29
sprawdziłem nawet po wymianie szyby (jest w niej specjalny pasek żeby można było odczytać) jest widoczny ten numer.
Jugol - Pon Lip 19, 2010 11:32
adimery napisał/a: | sprawdziłem nawet po wymianie szyby (jest w niej specjalny pasek żeby można było odczytać) jest widoczny ten numer. |
...więc o co chodzi w czym jest problem , bo już nie ogarniam
adimery - Pon Lip 19, 2010 12:09
Jak byłem to koleś powiedział ze ten numer pod szybą go nie interesuje, interesuje go prawdopodobnie ten "Numer jest wybity w komorze silnika w środkowej..." chyba o to mu chodziło ale nie wiem dokładnie gdzie ten numer w komorze silnika powinien być. Poza tym problem mam chyba rozwiązany bo gościu u którego kupiłem samochód (sprowadza auta) w środę wszystkim się zajmie. Dzięki za pomoc wszystkim
kasjopea - Pon Lip 19, 2010 15:15
To chyba on sam nie bardzo wie, o co mu chodzi. VIN jest wybity w trzech miejscach i musi być taki sam we wszystkich trzech, logiczne.
|
|