|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Chcę kupić ROVERka - r45 do 10 tys
Mlody91 - Nie Lip 25, 2010 09:28 Temat postu: r45 do 10 tys Witam, jestem nowy na forum. Chcialem sie dowiedziec co myslicie o r45 w dieslu tak do 10 tys. Przy okazji czy sa awaryjne, co jest wadliwe, jak wyglada dostep i koszt czesci, no i co mysliscie o tym silniku diesla. Chcialbym kupic jakies rovery na ten styl:
http://moto.allegro.pl/it..._pdw_skora.html
http://otomoto.pl/rover-4...-C14309128.html
Dydo - Nie Lip 25, 2010 10:28
Jeśli chodzi o koszt części, to możesz się zorientować chociażby na tomateam.pl.
Mlody91 - Pon Lip 26, 2010 15:54
no to czesci jak honda civic wiec nie sa drogie:] silnik diesla jest rovera czy tez zapozyczony?
Shrekinho90 - Pon Lip 26, 2010 16:23
Nie pamiętam kto jest twórcą silnika ale w hondzie też go montowali np. civic, accord. Opinie ma bardzo dobrą, mało awaryjny.
magneto - Pon Lip 26, 2010 17:20
Mlody91 napisał/a: | silnik diesla jest rovera czy tez zapozyczony? |
silnik Powertrain czy jakos tak ale jest bezawaryjny i w miare oszczędny.Testowałem go na trasie i przy średniej 120km/h spalił mi 5.5l/100km.
Mlody91 - Pon Lip 26, 2010 19:11
no to widze ze opinia jak najbardziej na + pytanie jeszcze czy dam rade tylko znalezc r45 w skorach w dosc dobrym stanie do tej ceny
marcinZG - Pon Lip 26, 2010 21:47
Cuda sie zdarzaja..
marek501 - Sob Lip 31, 2010 16:39
Witam!!! Ja swojego szukałem 4-mce(2003 idt) kosztował mnie 14.600 plus opłata recykl. Z początku szukałem czegoś tańszego max 12000 i niestety przekonałem się w tej cenie coś sensownego trudno jest trafic .Chyba że sprowadzi się samenu z zagranicy lub zleci się to komuś znajomemu .Jeżdżę min od kwietnia i do tej pory wszystko jest ok .pali od 5 do 9-
jedyne co przy nim robie to dolewanie paliwa . Jakikolwiek sensowny vw czy seat z tego rocznika kosztowałby mnie z 10tys drożej a i tak nie miał by takiego wyposarzenia jak rover .W moim jest chyba wszystko no może za wyjątkiem szyberdachu i alusów które chyba ktoś po drodze podp.... bo nie chce mi się wierzyć żeby przy takiej full opcji ich zabrakło . Co do usterkowości " rodowód" mocno związany z hondą o czymś świadczy i przejżyj na forum usterki i porady techniczne najmniej postów jest o 45-tkach to też o czymś świadczy ...
pozdr. marek 501
P.S. te egzemplarze za zdjęć są bardzo przyzwoite przynajminiej na oko -tylko że do jednego masz ze 350 a do drugiego ze 650 km . I chyba lepszy by był sprowadzony tam serwisowanie jest na poważnie i nie "u pana Mietka w garażu ".
Mlody91 - Nie Sie 01, 2010 10:52
biore pod uwage ze bede musial jechac pare km do auta bo raczej nikt pod nos mi go nie podsunie:] no tak sie tez zastanawialem zeby z niemiec sciagnac tylko to bede musial dozbierac na oplaty, no i Ty masz 2003 rok a ja chce 99 lub 00 wiec to wiadomo ye juy troche taniej ale wielkie dzieki, a do rovera wlasnie sie przekonalem jak sie dowiedzialem ze ma czesci z hondy, sam jezdzilem crx'em i nic mi sie nie psulo;] no i nie wiedziec czemu u niemca od 12 tys sie zaczynaja diesle
|
|