Zobacz temat - [r214si 98'] Podświetlenie zegarów, przycisków i p.nawiewów.

Forum Klubu ROVERki.pl

Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [r214si 98'] Podświetlenie zegarów, przycisków i p.nawiewów.

Lisus - Sro Lip 28, 2010 23:26
Temat postu: [r214si 98'] Podświetlenie zegarów, przycisków i p.nawiewów.
Witam,
Dzisiaj wsiadając do auta i po przekręceniu włącznika od świateł nic mi się w środku nie podświetliło... ;( Nie świecą: zegary, gałka, panel nawiewów i przyciski na konsoli środkowej.
Padł jakiś bezpiecznik? Gdzie go szukac?

Może jeszcze napisze że 2 dni temu montowałem nową gałkę (podświetlaną) i może coś spie.....łem i przez to przestało działać? Kabelki podłączyłem do jednego z przycisków (chyba do przycisku światła przeciwmgielnego tylnego). Hmmm.... Ale do dzisiaj wszystko ładnie świeciło

Jak to naprawić?

leszczu - Czw Lip 29, 2010 10:18

Sprawdź bezpiecznik nr.1
Najszybciej robi gdzieś ci zwarcie i ci pali bezpiecznik. Ja też mam podświetlaną gałkę, ale podłączyłem ją pod podświetlenie zapalniczki. Jest to chyba najlepsze miejsce na podłączenie podświetlanej gałeczki.

Lisus - Czw Lip 29, 2010 13:14

Znalazłem rozwiązanie padł jeden z bezpieczników. Oznaczony jako S.R.S :shock:
leszczu - Czw Lip 29, 2010 15:52

Lisus napisał/a:
Znalazłem rozwiązanie padł jeden z bezpieczników. Oznaczony jako S.R.S :shock:

A jak to się stało że ten bezpiecznik odpowiada za zestaw wskaźników :/

Lisus - Czw Lip 29, 2010 20:07

Nie mam pojęcia... Ale znow się spier...ło. Nie wiem co jest ale znów sie przepalił....
leszczu - Pią Lip 30, 2010 09:45

Może ta gałka coś pieprzy. Weź ją może na jakiś czas odłącz i zobacz wtedy czy będzie ci palił bezpiecznik.
Brt - Pią Lip 30, 2010 10:00

proponuję .... zajrzeć do wiązki tylnej klapy :lol: ... i mówię to całkiem serio :)
Lisus - Pią Lip 30, 2010 14:08

Brt napisał/a:
proponuję .... zajrzeć do wiązki tylnej klapy :lol: ... i mówię to całkiem serio :)

Nie ma takiej opcji. Jakis czas temu był tam problem (cały czas mi świeciły światła stopu) i wszystko zostało porządnie zrobione.

BayHarborButche - Pią Lip 30, 2010 18:59

Miałem IDENTYCZNY problem jak ty i wiesz co się stało? wiązka w tylnej klapie :) na 100%
Lisus - Pią Lip 30, 2010 19:14

Kur... Niemozliwe, nie chce mi się w to wierzyc :P
Niedawno wiązka w tylnej klapie była robiona, więc po kilku miesiącach by się znów coś poprzecierało?

I czemu mi sie to zaczęło dziać jak zrobiłem tą galkę? :???:
Teraz jade na wakacje, zakupiłem komplet bezpieczników i zobaczymy jak to będzie, jak wróce to dam znac ;)

Brt - Pią Lip 30, 2010 21:01

heh ... zajrzec do wiązki zawsze warto, ale skoro robiłeś to prawdopodobieństwo maleje ... sprawdź jeszcze raz instalację do podświetlenia gałki w takim razie ;) :)