|
Forum Klubu ROVERki.pl
|
|
Rover serii 200/25, MG ZR i Streetwise - [rover 220]Problem z elektryka
racek - Sob Sie 14, 2010 20:08 Temat postu: [rover 220]Problem z elektryka Witam wszystkich uzytkownikow.Od dzis jestem w posiadaniu rovera 220 i juz mam pierwszy problem liczę ze pomożecie mi go zlikwidować. Obiawy sa takie. Wziolem sie za zalozenie radia podlaczam je pod kostki gra ladnie wiec zamontowalem kieszen podlaczam znow radio i nie gra.Brak pradu na zasilaniu.Bezpiecznik niby oka. Pociagnalem + od aku na bezpieczniku i jest wporzadku. Teraz zauwazylem nie swieci oswietlenie wnetrza. Jak chce je zapalic wlacznikiem na desce rozdzielczej zapala sie kontrolka od otwartych drzwi. Jak otwieram drzwi zegarek sie sam wylacza tzn swieci lecz cyfry znikaja, a gdy je zamkne wyskakuje godzina 1:00. Co moze byc przyczyna tego prosze o pomoc pozdrawiam
Krzysi3k - Sob Sie 14, 2010 20:37
1. Sprawdź bezpiecznik odpowiadający za lampkę, radio itp
2. Nie ma kontrolki drzwi, tylko bagażnika, a to nasuwa mi na myśl tylko jedno - wiązka tylnej klapy. Otwórz klapę bagażnika i po prawej stronie będziesz miał peszel. Zobacz czy kable nie są poprzecierane.
racek - Sob Sie 14, 2010 20:48
Krzysi3k, oka a zegarek czemu sie resetuje po otwarciu dzrwi??
Jugol - Sob Sie 14, 2010 20:57
...dobierz się do wiązki tylnej klapy, zrób z nią porządek, wtedy zobaczysz czy z zegarkiem wsio wróciło do normy
leszczu - Nie Sie 15, 2010 10:49
Zrób tak jak koledzy radzą Wiązka tylnej klapy to najczęstszy problem z elektryka w R200
racek - Nie Sie 15, 2010 15:00
i po klopocie problem byl z bezpiecznikami dzieki za rade
|
|